Tine har kronisk migræne - men tvinges på arbejde

Tine Hjorths migræne er kronisk. Selv små arbejdsopgaver forværrer migrænen. Alligevel sendes hun gang på gang i arbejdsprøvning.

Tine Hjorth: Hver gang jeg er i arbejdsprøvning bliver det nederlag på nederlag.

I 25 år har Tine Hjorth fra Næstved kæmpet med migræne op til fire gange om ugen.

Hun har flere lægers ord for, at hendes migræne er kronisk og vedvarende. Eksperter på området vurderer, at selv små arbejdsopgaver forværrer migrænen.

Alligevel sendes hun gang på gang i arbejdsprøvning. Sidste gang var det blot ti timer om ugen, der var fleksibelt fordelt. Alligevel gik det ikke.

Ansigtslammelse

- Sidste gang gik det desværre ikke særlig godt. Jeg fik en ansigtslammelse i venstre side, der varede lidt over seks uger. Min læge sygemeldte mig, og det endte med at jeg blev indlagt, fortæller Tine Hjorth.

Ansigtslammelsen er heldigvis gået væk igen, men Tine Hjorth lider stadig af voldsomme migræneanfald. Derfor har hun flere gange søgt om førtidspension.

Nederlag på nederlag

Men pensionsnævnet har givet hende afslag, blandt andet forbi der ikke er nogen dokumentation for, at arbejdsevnen er varigt nedsat og ikke kan forbedres.

- Hver gang jeg er i arbejdsprøvning bliver det nederlag på nederlag, og hele tiden en påmindelse om, at jeg ikke dur, og at jeg ikke kan det, samfundet mener jeg skal kunne. Det bliver jeg meget ulykkelig over, siger Tine Hjorth.

Kastebolde

Tine Hjorths situation kender de alt for godt på Dansk Hovedpinecenter på Glostrup Hospital. Her er de førende eksperter ansat, og de anslår, at op mod 5000 danskere slås med migræne i så invaliderende grad, at de ikke kan passe et arbejde

- Mange er rigtig frustrerede, fordi de har været kastebolde i systemet i så lang tid, og ikke har mødt en forståelse, siger professor Rigmor Jensen.

Respekt

- Det jeg tidligere var god til, det er jeg ikke længere god til. Det jeg før kunne hjælpe mine børn med, kan jeg ikke længere. Det er et stort tab. Jeg mener, at pension er den eneste mulighed for mig. Nu har jeg været i systemet i så lang tid. Der mangler en respekt for mennesker, der har migræne, så jeg bare kan få det bedste ud af de gode dage. Det er bare det jeg ønsker, siger Tine Hjorth.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kommunernes Landsforening, men formand for Arbejdsmarkeds og Erhvervsudvalget, Jacob Bundsgaard, skriver til TV Avisen, at sager om migræne ofte er meget vanskelige sager, og at man løbende forsøger at forbedre behandlingen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk