Tivoli Friheden frikendt for Cobra-ulykke

Det var producentens skyld, at fire unge blev kvæstet i Cobra-rutsjebanen i Tivoli Friheden i Juli. Det konkluderer Århus Politi.

En tur i Cobraen varer 100 sekunder, og rutsjebanen kører med op til 70 km/t. Banens højeste punkt er 25 meter over jorden. (Foto: © Tivoli Friheden)

En konstruktionsfejl var skyld ulykken i Tivoli Frihedens Cobra-rutsjebane i begyndelsen af juli. Det oplyser Tivoli Friheden, som nu har fået konklusionerne fra Århus Politis undersøgelse.

- Jeg er selvfølgelig glad for, at der ikke hverken kan eller vil blive rettet kritik mod Friheden. Det fremgår, at vi har gjort alt, hvad vi skulle gøre for at sikre vores gæster, siger administrerende direktør Henrik R. Olesen.

En vogn faldt ned

Fire unge mennesker kom slemt til skade, da den forreste vogn i rutsjebanen faldt ned. Årsagen til ulykken var et brud i en jernaksel, og bruddet skete på grund af en ekstraordinært stor belastning.

Den belastning var ikke beregnet af producenten, så presset blev for stort for akslen. De fire unge faldt ned og blev indlagt med kvæstelser i fødder og ben.

Indtil videre holder Cobraen stille og venter på et omfattende sikkerhedstjek, lyder det fra Tivoli Friheden i Århus.