Tivoli havde et forrygende 2014

Sidste sommer trak Tivoli klart flest gæster til. Men også museer ligger højt på attraktionslisten

Tivoli fik næsten 300.000 flere gæster i 2014 end året før, og ingen andre attraktioner fik samme fremgang (arkivfoto). (Foto: Torben Christensen © Scanpix)

Hele 4.478.000 gange klikkede tælleapparaterne i Tivoli i 2014, og det er næsten 300.000 flere gange end året før.

Dermed ligger Tivoli igen i top på listen over bedst besøgte attraktion i Danmark, og stigningen i antal besøgende er langt større end hvad andre danske attraktioner oplevede i 2014, skriver VisitDenmark i deres årlige rapport.

Sidste sommer konkurrerede de danske forlystelser med et ekstra flot sommervejr, og det fik det samlede besøgstal for attraktionerne til at falde en smule.

Bakken nummer to og Legoland nummer tre

I alt tiltrak de 50 mest besøgte attraktioner 23,5 millioner danske og udenlandske gæster, og det er 3,4 procent færre end året før.

Nummer to og tre på listen over de mest besøgte attraktioner i 2014 blev henholdsvis Dyrehavsbakken og Legoland.

Det er dog ikke kun forlystelser, der lokker folk til.

Også museer trak folk til

I top 10 over attraktioner finder man museet Louisiana, der ligger på en syvendeplads, og med 648.000 gæster har lige lidt flere besøgende end Lalandia i Billund.

- Med både forlystelsesparker, museer, oplevelsescentre og dyreattraktioner i toppen viser attraktionslisten, at Danmark har et utrolig varieret tilbud af topoplevelser inden for en kort geografisk afstand. Det er en kæmpegave i kampen om at tiltrække flere udenlandske turister, siger Mikkel Thrane, kommunikationschef i VisitDenmark.

Flere museer er nye på listen

Ifølge rapporten kan seks attraktioner bryste sig af at være nye blandt de 50 mest besøgte.

D

e seks nye er MS Museet for Søfart, der med en fremgang på mere end 100 pladser på listen er årets højdespringer, Moesgaard Museum, hvis nye udstillingsbygning åbnede i oktober 2014, Roskilde Domkirke, der er blevet optaget på listen i år samt Orddrupgaard, Designmuseum Danmark og Museet på Koldinghus.

/ritzau/