Tivoli under massiv Facebook-beskydning efter pels-aftale

Tivolis Facebook-side er det seneste døgn nærmest blevet oversvømmet af vrede fans, der vil boykotte den gamle have på grund af en aftale med Kopenhagen Fur.

Kombinationen af Tivoli og Kopenhagen Fur - her personificeret af en pelsklædt Columbine - har fået mange Facebook-brugere op i det røde felt. (© Pressefoto- Tivoli)

Tivoli er havnet i et gevaldigt stormvejr på Facebook, efter de har indgået en samarbejdsaftale med Kopenhagen Fur.

På den gamle haves Facebook-side vælter det ind med vrede kommentarer fra folk, der vil boykotte forlystelsesparken.

Tre år og millioner til Tivoli

Onsdag meddelte Tivoli og Kopenhagen Fur, at de har indgået et nyt samarbejde, så Kopenhagen Fur bliver officiel partner for Jul i Tivoli de næste tre år. Og det er den aftale, der har fået vreden frem hos mange Facebook-brugere.

Det seneste døgn er der opslået mange dybt kritiske indlæg på siden, og det gennemgående budskab er, at afsenderne vil boykotte Tivoli indtil aftalen med Kopenhagen Fur udløber.

Klokken 15:35 havde antallet af kritiske indlæg nået 502. Det stiger for hvert minut.

- Fy for den lede

Og det er ikke småting, der bliver skreve på siden. For eksempel skriver Susanne Brandt:

- Fy for den lede, at TIVOLI kan få sig selv til at støtte op om dyremishandling. Så langt havde jeg aldrig troet I ville synke.

Andre skriver, at de nu stopper med at komme i Tivoli. En af dem er Camilla Wade.

- Jeg ønsker ikke længere at komme i Tivoli, da jeg ikke ønsker at støtte en organisation, der samarbejder med Kopenhagen Fur. Jeg vil sørge for, at ordet spredes..., skriver hun på Facebook.

Og for Hanne Larsen er Tivoli ikke længere det oplagte valg, når hun skal vise det bedste af Danmark frem:

- Vi har gæster fra udlandet mindst 5-6 gange årligt, og både sommer og vinter har Tivoli-besøget været en selvfølge. Det er det så ikke mere, skriver hun blandt andet.

Ingen lytter til Tivoli

Tivolis team på Facebook svarede hurtigt på de første to kritiske indlæg. Men brugerne har været ligeglade med svaret, og er blot fortsat med deres mission: At erklære boykot mod Tivoli.

I dag har Tivoli så valgt at skrive et samlet svar på indlæggene, fortæller kommunikationschef Stine Lolk. Reaktionerne blev for mange, til at de kunne tages enkeltvis. Men hun understreger, at det ikke kommer bag på Tivoli, at nogle reagerer voldsomt på det nye samarbejde.

- Det er altid svært at vide, præcis hvor stærke reaktionerne er. Vi sidder og holder øje, og er da også blevet lidt overraskede. Men på den anden side havde vi også forventet, at folk ville have en holdning til det. Og det er også ok, siger hun.

Stoler på Kopenhagen Fur

Den massive kritik får da heller ikke Tivoli til at ryste på hånden i forhold til samarbejdet med Kopenhagen Fur.

- Vi vidste jo godt, da vi indgik denne her samarbejdsaftale, at der er mange holdninger til pels. Men vi har også gjort op med os selv, at vi er trygge ved at Kopenhagen Fur overholder alle de regler de skal og har styr på deres leverandør-led. De er et kendt brand uden for Danmark og bliver brugt i fremstød overalt i verden, så vi ser ingen problemer i at stå sammen med dem, siger Stine Lolk.

Dyrevelfærds-grupper i offensiven

Mange af kommentarerne mod Tivoli er kommet, fordi nogle store dyrevelfærds-sider på Facebook har aktiveret deres brugere. Blandt andre siden "Stop Dyremishandling" som har 570.000 fans.

- Det her viser, hvad man kan med sociale medier når man mobiliserer sine venner. Lige pludselig får en løst organiseret gruppe en stemme i det offentlige, fordi de let kan aktiveres, når en sag som denne opstår forklarer, Lars Damgaard Nielsen, DR Nyheders redaktør for sociale medier.

Klokken 11.47 opfordrede gruppen alle medlemmer til at skrive på Tivolis facebook-side, at de deltager i boykotten af den gamle have. Og siden da er det gået stærkt stærkt på facebook.com/Tivoli.