Tjek din friskole: Så mange penge mister den med Socialdemokratiets politik

Fri- og privatskolerne skal spare over 300 millioner kroner, mener regeringen.

Socialdemokratiet har foreslået at skære i den såkaldte koblingsprocent, så den går fra 76 procent til 71 procent. (Foto: © David Leth Williams, Scanpix)

Står det til regeringen, skal de over 550 fri- og privatskoler i Danmark have skåret en luns af det tilskud, de hvert år får fra fra staten.

Herunder kan du tjekke, hvor meget mindre lige præcis din fri- eller privatskole får, hvis regeringen kan finde et flertal for sit forslag.

Beregningen er lavet af Finansministeriet i foråret, efter at Socialdemokratiet foreslog at skære i den såkaldte koblingsprocent - fra 76 procent til 71 procent.

Siden har Socialdemokratiet sagt, at de vil lave en pulje på 75 millioner kroner, der skal sikre, at især skoler i yderområder ikke tvinges til at lukke på grund af de generelle besparelser.

Det står dog fortsat uklart, hvad der helt præcist skal til for at få del i puljen. De skoler, der vurderer, at de er lukningstruede, kan altså på nuværende tidspunkt ikke vide, om de har udsigt til at få del i puljen eller ej.

Regeringen oplyser, at "de konkrete kriterier for udmøntningen af puljen vil blive fastlagt på et senere tidspunkt".