Tjek kortet: Se, om der kom mange til skade i trafikken, hvor du bor

Der er sket flest ulykker med personskade ved Vestkysten i forhold til indbyggertallet.

Vestjyder har langt større risiko for at støde på en trafikulykke, hvor en person kommer til skade, end borgere i Nordsjælland, viser en opgørelse fra Vejdirektoratet. (Foto: Grafik: Signe Heiredal (DR))

For første gang viser en specialopgørelse fra Vejdirektoratet, hvor mange trafikulykker med personskade, som er sket i de enkelte postnumre i Danmark.

Der kan være få ulykker på et enkelt år så for at få et samlet billede, er ulykkerne lagt sammen for perioden 2010 til 2016. DR har efterfølgende analyseret tallene og kigget på ulykker i forhold til indbyggertallet i det enkelte postnummer.

Her viser det sig, at der især sker mange ulykker, hvor folk kommer til skade, ved Vestkysten, Djursland, Lolland-Falster og på Østsjælland.

Bilister kan komme til skade i trafikken andre steder, end hvor de bor, og kortet viser ikke, om det er lokale eller udefrakommende, som har været indblandet i trafikuheldet, men hvor ulykken er sket.

DR's analyse viser desuden, at der fra 2010-2016 generelt er sket et markant fald i antallet af trafikuheld, hvor personer er kommet til skade.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk