Tobias rejser til Island i morgen: 'Vi bookede, så snart Mette Frederiksen sagde go'

I morgen åbner grænserne, så danske turister igen kan tage til Norge, Island og Tyskland.

- Jeg glæder mig helt vildt, lyder det fra Tobias Kabat, der rejser til Island i morgen. (Foto: PRIVATFOTO)

Taskerne var pakket til det helt store eventyr i Australien og New Zealand.

22-årige Tobias Kabat skulle sammen med sin næsten jævnaldrende kammerat på rundrejse 'down under' i flere måneder, men det satte coronakrisen en brat stopper for.

- Vi skulle have været af sted om søndagen, da Mette Frederiksen lukker landet ned 11. marts, så det hele blev aflyst i sidste øjeblik, fortæller Tobias Kabat.

I tre måneder har han ventet på at komme ud at rejse igen, og i morgen får han lov til at flyve mod Island.

- Da den endelige bekræftelse kom fra Mette Frederiksen, så ringede til jeg min kammerat og sagde, nu kan vi komme af sted. Vi bookede ferie, lige så snart hun sagde go, så det er ikke mere end 12 dage siden, fortæller han.

"Vi jokede om Island"

Island er sammen med Norge og Tyskland de eneste steder, myndighederne anbefaler, at man rejser til, hvis man skal på ferie. Turister fra de lande må også besøge Danmark fra i morgen.

Turisterne skal dog kunne dokumentere, at de har mindst seks overnatninger her i landet.

For Tobias Kabat har de sidste tre måneder været en smule frustrerende. Dels fordi hans lange rejse var blevet aflyst, og fordi han ikke vidste, hvornår han kunne tage passet i hånden og tage ud i lufthavnen.

- Det har selvfølgelig været nødvendigt med nedlukningen, men det var da frustrerende, at man havde søgt arbejdsvisum til Australien, og vi havde lejet biler, og man havde glædet sig.

- Vi har desuden haft lidt et tidspres, min kammerat kommer nok ind på studiet til sommer, så vi vil jo gerne af sted inden, siger Tobias, der selv har taget ferie fra sit arbejde for at tage afsted.

Derfor har de under nedlukningen flere gange diskuteret, hvor de ville rejse hen, når der først blev åbnet op.

- Vi havde tanker om Asien, måske Vietnam eller Cambodja. Og så har vi hele tiden joket med, at Island kunne være en mulighed.

Og selvom Island måske startede som en joke, så er Tobias Kabat bestemt ikke utilfreds med, at de nu flyver til Reykjavik i morgen eftermiddag.

- Vi skal hele øen rundt i en firehjulstrækker, og jeg glæder mig som et lille barn til juleaften. Island er jo Europas svar på New Zealand med bjerge og vulkaner. Det har ligget ret højt på min bucket-list (ønskeliste, red.).

Island har haft 1.808 bekræftede tilfælde af coronavirus. (Foto: STOYAN NENOV © Scanpix)

Tager forholdsregler

Når Tobias og vennen tager ud i lufthavnen med deres kufferter, bliver de stadig nødt til at tage en række forholdsregler.

De danske luftfartsmyndigheder har bestemt, at man skal være iført mundbind, fra ens rejse begynder i lufthavnen, til den slutter.

Og ifølge de islandske regler skal man testes for Covid-19, når man ankommer til landet, hvis man vil undgå at skulle i 14 dages karantæne.

Fra 1. juli skal turisterne selv betale for den. Testen koster omkring 730 danske kroner per passager og børn, som er født i 2005 eller senere, skal ikke betale for tests.

Men det er ikke noget, der generer Tobias Kabat.

- Vi har håndsprit med, jeg har købt ti mundbind, og vi får også taget en coronatest i lufthavnen i Danmark, så vi er sikre på, at vi ikke smitter nogen. Derudover holder vi selvfølgelig god afstand. Nu glæder jeg mig bare til at komme ud at rejse igen, siger han.

Opdateret med oplysninger om, at man efter 1. juli selv skal betale for en coronatest.

Facebook
Twitter