Tørke aktiverer det nationale beredskab: Her er myndighedernes anvisninger

Tørke og hedebølge får myndighederne til at tage indledene forholdsregler.

Hedebølgen har fået blå grønne algerne frem i Esrum Sø, onsdag den 25 juli 2018. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

DMI oplyser, at den hedebølge, som har ramt Danmark, ser ud til at fortsætte de kommende uger. Derfor tager myndigheder deres forholdsregler og er nu klar med en række råd og anvisninger til, hvordan man skal forholde sig i varmen.

Myndighederne har aktiveret NOST, National Operativ Stab, der er en samling er af en lang række sikkerheds- og sundhedsmyndigheder.

I spidsen står Per Jensen, som er vicepolitiinspektør i Rigspolitiet og stabschef i NOST. Han kalder aktiveringen af NOST for "rettidig omhu":

- Der har været tørke i Danmark i en længere periode, vejret er meget varmt, og nu har DMI varslet en egentlig hedebølge. Derfor har vi valgt at samle vores nationale myndigheder for at koordinere vores indsatser og kommunikation, siger Per Jensen til DR Nyheder.

NOST koordinerer de nationale myndigheder, de lokale myndigheder i de 13 politikredse koordinerer arbejdet dér. Koordinationsarbejdet for NOST gælder for eksempel forberedende arbejde i forhold til skovbrande:

- Det er vi forberedte på. Det lokale beredskab er forberedte på at koordinere fælles ressourcer. Vi skal også sikre, at befolkningen er forberedte på hedebølgen, altså ved de, hvor de skal søge oplysninger? Det skal vi sikre, siger Per Jensen.

Herunder kan du få oplysninger og svar på spørgsmål om afbrændingsforbud, badevandskvalitet og forebyggelse af dehydrering.

Relevante links:

  • Oversigt over afbrændingsforbud i de danske kommuner: Beredskabsstyrelsen

  • Gode råd til at undgå hedeslag og dehydrering: Sundhedsstyrelsen

  • Varme- og tørkesituationen udenfor Danmarks grænser: Udenrigsministeriet, på appen ”Rejseklar” samt på Facebook-siden ’Udenrigsministeriets borgerservice’.

  • Udvikling i det danske vejr – lokalt og på landsplan: DMI

  • Risiko for naturbrande i andre lande: Meteoalarm

  • Informationer om badevandskvalitet: Miljøstyrelsen -

  • Råd til og regler for at undgå brand på naturoplevelser: Naturstyrelsen

  • Spørgsmål vedrørende drikkevand bedes rettet til det lokale vandselskab, evt. kommunen.

  • Spørgsmål til de enkelte områder rettes til de relevante myndigheder.Kilde: NOST, den Nationale Operative Stab.

Facebook
Twitter