Togene kører 'så småt' igen

DSB forventer en reduceret køreplan i løbet af et par timer, men først fuld drift fra tirsdag morgen.

Hovedbanegården i København hvor DSB lokomotivførere strejker mandag den 1. april 2019. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

Togene starter "så småt" med at køre igen, skriver DSB på sin hjemmeside.

Det sker, efter en overenskomststridig strejke hos DSB det meste af dagen har lammet togtrafikken på hele Sjælland samt mellem Odense og København.

- DSB´s kørende personale på S-banen og den østlige del af fjern- og regionaltog er nu begyndt at melde sig klar til tjeneste, skriver DSB.

Togene på Kystbanen er netop startet op. DSB forventer at køre med en reduceret køreplan i løbet af de næste timer. Der vil være et tog i timen på fjern- og regionaltogene og 20 minutters drift på S-banen og Kystbanen.

Først normal trafik tirsdag morgen

Informationschef Tony Bispeskov fra DSB, siger til Ritzau, at der er et langt efterslæb, som betyder, at trafikken først vil være tilbage i normal drift tirsdag morgen.

- Det er vigtigt for os at understrege, at det er meget stille og roligt. Det skal forstås på den måde, at vi ikke umiddelbart kan genoptage den normale køreplan for eftermiddagsmyldretidenet, siger han.

Strejken i dag resulterede i, at DSB trak de ansatte i Arbejdsretten. Mandag eftermiddag afgjorde Arbejdsretten, at arbejdsnedlæggelsen var overenskomststridig. Derfor skulle de ansatte senest i morgen genoptage arbejdet.

Der er ikke taget stilling til, om arbejdsnedlæggelsen skal udløse en bod.

Striden skyldes uenighed mellem DSB og de ansatte om de fremtidige ansættelsesforhold, og at DSB vil beskære antallet af tillidsrepræsentanter.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter