Toget kører igen over Limfjorden

I 13 måneder har togforbindelsen over Limfjorden været afbrudt. I dag er toget tilbage på skinnerne over broen, og det bliver fejret i Aalborg.

Rød løber, særligt indbudte gæster og musik fra Aalborg Jernbaneorkester. Sådan fejrer de i dag i Nordjylland, at jernbanebroen over Limfjorden åbner, efter den har været lukket i 13 måneder.

Allerede klokken 4.44 mandag morgen kørte DSBs første regulære afgang over broen fra Lindholm Station med kurs mod København. Togentusiast David Christensen fra Aalborg var stået tidligt op for at være med på den tidlige tur.

- Jeg synes det føles helt specielt. Det kan godt være, at jeg er den eneste i Nordjylland, der har det på den måde, men sådan har jeg det altså, sagde han, da han kørte over den genåbnede bro mandag morgen.

Toget var erstattet af busser

Togforbindelsen mellem Aalborg og Nørresundby har været afbrudt, siden det finske fragtskib Ramona påsejlede jernbanebroen i marts 2012.

Mens broen har været under genopbygning, har togruten været erstattet af busser.

- Jeg synes, at vi skal være glade for, at broen virker igen. Det hjælper på rejsetiden, at man ikke skal med bus, siger David Christensen.

Genåbningen markeres med et særtog

DSB markerer genåbningen af jernbanebroen over Limfjorden med et særtog fra Frederikshavn til Aalborg, hvor blandt andre borgmestre fra Vendsyssel, trafikordfører for Socialdemokraterne Rasmus Prehn og flere chefer fra DSB og Banedanmark er med.

Toget kørte fra Frederikshavn kl. 7.30 og blev modtaget med musik fra Aalborg Jernbaneorkester på banegården i Aalborg. Her vil den røde løber være rullet ud i dagens anledning, og politikere og repræsentanter fra Banedanmark holder tale.

Facebook
Twitter