Togtrafikken på Kystbanen forsinket efter ulykke

Både master, skinner og køreledninger på Kystbanen er beskadiget efter gårsdagens kollision.

Ingen kom alvorligt til skade under ulykken i går. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Oprydningsarbejdet efter ulykken i går, hvor et kystbanetog kolliderede med en gravemaskine ved Klampenborg, trækker ud.

Derfor kører der her til morgen og formiddag færre tog på strækningen, og passagerer skal forvente længere rejsetid, oplyser DSB.

Togene kører hvert 20. minut på strækningen fra Helsingør/Nivå til via København til Københavns Lufthavn og Malmø og standser undervejs ved alle stationer.

Samtidig er der indsat ekstra togbusser, der kan sættes ind ved de mest travle afgange.

DSB forventer at komme med en ny prognose for trafikken omkring middagstid.

Master og skinner ødelagt

At det tager så lang tid skyldes, at både master, skinner og køreledninger blev beskadiget under ulykken, hvor otte personer kom lettere til skade.

Banedanmark fritog i går en medarbejder fra tjeneste, efter de indledende undersøgelser af ulykken pegede på, at der var tale om en menneskelig fejl.

- Vores indledende undersøgelser peger på, at der er tale om en menneskelig fejl i kommunikationen mellem de personer, der styrer trafikken, og de personer der har arbejdet langs banen. I relation til den konkrete hændelse er den pågældende medarbejder indtil videre fritaget fra tjeneste, mens undersøgelsen pågår, lød det i går fra Banedanmark.

Gravemaskinen, der blev påkørt og slæbt 150 meter, tilhørte entreprenøren LM Gruppen.

Firmaets indehaver Søren Knudsen oplyste i går, at hans team havde fået tilladelse til at overskride sikkerhedsafstanden til skinnerne i forbindelse med gravearbejdet, da maskinen blev påkørt.

Facebook
Twitter