Tommy Ahlers til første fest på slottet: Håber ikke jeg træder ved siden af

Gæsterne ankommer til kronprinsens 50 års fest. For nogle er det første gang.

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers er med til sit første gallataffel på Christiansborg. (© dr)

Både officielle personer, kongelige og nære venner fejrer kronprinsen i aften ved et stort gallataffelChristiansborg Slot.

Mange af de 360 gæster har prøvet at feste med de kongelige før. Men for andre er aftenens kongelige fødselsdagsfest første gang på de kongelige gulve.

Det gælder for den nyudnævnte uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V), der i aftenens anledning have iført sig kjole og hvidt.

- Det er helt fantastisk. Jeg har været minister i tre uger, og så lige time det med, at jeg kan være med til kronprinsens 50 års fødselsdag, så jeg håber, der er flinke mennesker, der kan sige, hvis jeg træder for meget ved siden af, sagde Tommy Ahlers.

- Men jeg har forsøgt at læse lidt op på det, sagde han.

Gæsterne er i deres stiveste puds i aften. På invitationen står Galla A, som er den allerfineste dresscode ved de kongelige fester.

DR sender live fra gæsternes ankomst og gallataflet. Du kan se med lige her.

En super fyr

Hele regeringen er med til fejringen, som begynder klokken 20.00, og ministrene har kun roser til overs for Danmarks kommende konge.

- Det er en super fyr, der er rigtig god til at repræsentere Danmark. Han bliver en god konge og har alle de ting, der skal til for at favne den danske befolkning, sagde beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) om aftenens fødselar.

Også Inger Støjberg glædede sig til en festlig aften på slottet.

- Det er en helt speciel aften. De andre aftener er mere traditionelle, fordi der er statsbesøg eller nytårstaffel, og jeg glæder mig. Det er en fantastisk fødselar, der bliver en eminent dygtig konge, når vi kommer dertil. Vi har en enorm dygtig dronning, der gør et fantastisk arbejde, og et fantastisk kongehus, sagde hun.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) i en turkis kjole.

Fejrer en mere voksen kronprins

Der kommer også en række kulturpersoner til festen i aften. Blandt andre de øverste chefer for DR og TV2 og Det Kongelige Teater.

Også forfatter Jens Andersen, som for nylig skrev biografien 'Under Bjælken' om kronprinsen, er inviteret.

Det sammen er den islandske billedkunstner Olafur Eliasson, som kronprinsen har stiftet bekendtskab med adskillige gange.

- Det ser meget højtideligt ud. Og nu bliver han 50. Det prøvede jeg selv sidste år. Man føler sig meget mere voksen. Det er også det, vi fejrer i aften, at nu er han altså ikke så ung mere, sagde Olafur Eliasson.

Her er kronprinsparret på vej til festen i den åbne karet. Kronprinsesse Marys kjole er en perlebesat corsagekjole lavet af Lasse Spangenberg.
Facebook
Twitter