Toms stopper Skildpadde Rum Shots

Slikproducenten Toms stopper produktionen af spiritusproduktet "Skildpadde Rum Shots" efter skarp kritik fra et brancheudvalg. Men andre typer spiritus-shots med slik-smag fra Toms vil stadig kunne købes.

Slikproducenten Toms stopper produktionen af spiritusproduktet"Skildpadde Rum Shots" efter skarp kritik. Derimod vil man stadigkunne købe "Gajol-shots" og Spunk-shots", men flasken med"Gajol-shots" bliver ændret.

Et brancheudvalg med repræsentanter for producenter, forbrugereog de handlende har kritiseret produkterne, fordi de ligner slik ogmarkedsføres på samme måde, som de egentlige slikmærker.

De tre mærker er så kendte af børn, at de ikke bør sammenkædesmed alkohol, mener det såkaldte Håndhævelsesudvalg.

Stopper skildpadden

- Vi har besluttet at stoppe med Skildpadden, fordi det er Tomsmærke, som vi også bruger på andre chokoladeprodukter, siger Tomsadministrerende direktør Jesper Møller til Ekstra Bladet.

Men det er ikke nok, mener Benedicte Federspiel, der erForbrugerrådets repræsentant i Håndhævelsesudvalget:

- Det er ikke rimeligt, at Gajol-vodkaen kan blive i handlen.Den må stoppes på samme måde som Skildpadde-rommen. Kritikken erden samme på alle tre mærker, siger hun til Ekstra Bladet.

Ubderdirektør i De Samvirkende Købmandsforeninger, HenrietteAndersen, siger til Radioavisene, at købmændene ikke har noget imodat sælge spiritus med sliksmag. Produkterne skal dog overholdemarkedsføringsloven og ikke ligne slik.

Facebook
Twitter