Topmedlem af DFU støtter Dansk Front

Et centralt medlem af Dansk Folkepartis Ungdom støtter Dansk Front. Han har i flere år være aktiv på den stærkt højreorienterede gruppes hjemmeside, hvor han gemmer sig under navnet 'felixofcph'.

Christian Friis erkender, at han har en aktiv profil på Dansk Fronts hjemmeside og at han sympatiserer med mange af de højreorientede holdninger, som Dansk Front står for, skriver Avisen.dk. (Foto: © DR, DR)

Et centralt placeret medlem af Dansk Folkepartis Ungdom har i flere år hemmeligt været aktiv på det stærkt højreorienterede Dansk Fronts hjemmeside, det skriver Nyhedsavisens netavis, Avisen.dk.

Officielt er Christian Friis bestyrelsesmedlem i Dansk Folkepartis Ungdom (DFU) i København. Men på nettet skjuler han sig bag navnet 'felixofcph'.

Erkender at støtte Dansk Front

Med dette navn har han i flere år været aktiv på den højreekstreme forening Dansk Fronts hjemmeside, hvor han skriver om at "nakkeskyde perkere" og opfordrer til at støtte foreningen økonomisk.

Christian Friis erkender, at han har en aktiv profil hos Dansk Front og sympatiserer med mange af de højreorientede holdninger, som Dansk Front står for, skriver Avisen.dk.

- Jeg var frustreret på et tidspunkt og følte, at Dansk Front trods alt var nogle af dem, der tager kampen op og ikke bare sidder og nulrer sig i navlen derhjemme, siger han.

DFU formand: Rystende

Formand for Dansk Folkepartis Ungdom, Kenneth Kristensen, kalder historien om Christian Friis for "rystende".

- Han burde af alle være bekendt med situationen i Dansk Folkeparti. Nemlig, at vi ikke støtter op om Dansk Front og faktisk gør ret kort proces med de folk, der har haft relationer til Dansk Front på den ene eller anden måde, siger Kenneth Kristensen til Avisen.dk.

Han erkender, at sager som denne skader partiet.

- Men jeg regner ikke med, at fordi én enkelt person viser sig at være et broddent kar, at det så får nogen større betydning for os, siger han.

Christian Friis har nu trukket sig fra samtlige poster i Dansk Folkepartis Ungdom, og meldt sig ud af partiet.