Træt af unødvendig paranoia: Pædagogs sang om at berøre børn er gået viralt

Pædagogmedhjælper Rasmus Linds sang om berøringsangst over for børn har sat gang i debatten på sociale medier.

Hør Rasmus' sang om børn og berøring. Tryk på play.

Rasmus Lind var vred, da han kom hjem fra arbejde i sidste uge. Han arbejder som pædagogmedhjælper på en skole i Storkøbenhavn, hvor han forleden hørte en dame fortælle en mandlig pædagog, der havde et barn på skødet, at han skulle passe på, da det kunne se forkert ud.

Oplevelsen fik Rasmus Lind til at sætte sig til rette ved sit keyboard, hvor han skrev sangen ”Far og Søn”, der i skrivende stund er delt 1.770 gange og har fået næsten 600 kommentarer.

- Jeg blev så træt af den unødvendige paranoia om, at man kan blive mistænkt for det værste af det værste, bare fordi man er en mand, der sidder med et barn, skriver Rasmus Lind i sit opslag.

Over for dr.dk fortæller uddyber han:

- Det er en farlig ting at tænke for meget på. Da jeg startede i jobbet, besluttede jeg mig for, at jeg ikke ville tage så meget stilling til det, for hvis man er bange for, hvad andre tænker, så bliver man dårligere til sit arbejde, siger Rasmus Lind, der ikke selv har børn.

Stor opbakning på Facebook

Han har aldrig oplevet på egen krop, at nogen har stillet spørgsmål ved den måde, han håndterer børnene på. På hans arbejdsplads er der ingen særlige kønsregler for berøring mellem børn og voksne.

- Jeg ville ikke have lyst til at arbejde et sted, hvor jeg bliver mistænkt, siger han.

I sangen beskriver Rasmus Lind en søn, der flere gange spørger sin far om hjælp til blandt andet at få bukserne af, da drengen har et sår - hver gang siger faren nej, for hvad vil folk ikke tænke?

Rasmus Lind havde ikke regnet med, at hans video ville blive set så mange gange, men snarere af ”to af de nærmeste venner”. Mange af kommentarerne er positive.

- Det viser sig, at de fleste er enige og ikke synes, der er noget galt. De synes, det er okay, at man sidder med et lille barn på skødet. Og jeg synes, det er fedt, at mange måske slet ikke har de tanker om børn og mandlige pædagoger, men at det måske er os, der har en frygt for, hvad folk tænker, siger Rasmus Lind.

Mandlige pædagoger og deres omgang med børnene har været et større debatemne i 2016. Flere institutioner har særregler for mænds håndtering af børnene, hvilket i juni fik Institut for Menneskerettigheder til at indbringe en sag om særreglerne for Ligebehandlingsnævnet.

Facebook
Twitter