Trane Nørby svarer igen på "personhetz"

Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby (V) går til modangreb på pressen efter historie om hendes ændringer på Wikipedia.

(Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby (V), går nu til modangreb på pressen og særligt avisen BT efter at det i sidste uge kom frem, at hendes egne medarbejdere, havde pyntet på omtalen af hende på Wikipedia.

I en kronik i Politiken langer Ellen Trane Nørby ud efter den "personhetz og kampagnejournalistik", som hun mener bliver bedrevet af BT om som siden "ukritisk" bliver viderebragt af andre medier.

- BT har gjort det til deres fremmeste mål at udhænge politikere - ikke for det de gør politisk, men derimod som personer. Skade deres troværdighed. Udstille dem som uærlige, griske idioter, så de kan trække den generelle opfattelse af politikere ned og bidrage til den stigende grad af politikerlede, skriver Ellen Trane Nørby i kronikken.

Ændrede Wikipedia-artikel

V-ordføreren henviser i kroniken til en historie BT bragte den 4. januar 2013, skrevet af Lars Fogt. Artiklen beskriver, hvordan Ellen Trane Nørbys studentermedhjælpere 31 gange siden marts har ændret i Wikipedia-opslaget om deres arbejdsgiver.

Ifølge Trane Nørby var artiklens fokus udelukkende på hende, på trods af at der også er lavet venlige ændringer i Wikipedia om andre folketingspolitikere.

- Det var en snæver personsag, og det var den vinkel, andre journalister og medier ukritisk viderbragte, skriver Ellen Trane Nørby.

BT's journalist Lars Fogt afviser kritikken fra V-ordføreren.

- Der er intet hold i hendes kritik. Når folketingspolitikere får indføjet positivt ladede ord som »hårdtarbejdende« og »grundig« på internetleksikonet Wikipedia, er det en nyhed, som vi gerne vil fortælle. Ellen Trane Nørby er en af de politikere, der har fået lavet klart flest ændringer og hendes medarbejdere har været meget aktive. Derfor - og kun derfor - har jeg skrevet om Ellen Trane Nørby, siger Lars Fogt.

"En uvederhæftig, løgnagtig bedrager"

Ellen Trane Nørby er ikke den første politiker, der går i kødet på Lars Fogt.

Med overskriften "En uvederhæftig, løgnagtig bedrager" skrev det radikale folketingsmedlem Zenia Stampe et blogindlæg på Politiken.dk, hvor hun gik i rette med Lars Fogts metoder.

- Lars Fogt er noget nær det tætteste, man kan komme på et beviseligt dumt svin, skrev Zenia Stampe i sit debatindlæg.

Og begge politikere fremhæver, at den pågældende journalist gentagne gange har tabt sager i pressenævnet, og Ellen Trane Nørby undrer sig over at andre medier ukritisk viderbringer og formidler BTs historier, som ifølge Trane Nørby har et skævt fokus.

BT: Tranes angreb er ekstremt groft

På BT afviser chefredaktør, Olav Skaaning Andersen, at avisen går efter politikere som personer. Det skriver pol.dk

- Det er helt forfejlet, når Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, i en kronik i Politiken hænger BT-journalisten Lars Fogt ud for manipulation og for at køre kampagne-journalistisk, siger Olav Skaaning.

Olav Skaaning indrømmer at de har begået fejl, ligesom der begås fejl i andre medier og blandt politikere, men han kalder det "ekstremt groft" at hænge en navngiven journalist ud, der blot "passer sit arbejde".

- Det er usædvanligt, at politikere bruger deres magtposition til at gå direkte efter journalister. Hvis Ellen Trane Nørby har noget at kritisere, må hun rette kritikken mod BT eller mig som ansvarshavende chefredaktør. Det stiller jeg gerne op til, siger Olav Skaaning.

FacebookTwitter