Transportminister: Passagerer skal ikke straffes for Sveriges id-kontrol

Skånetrafiken vil betale halvdelen af ekstraudgifterne, som id-kontrollen bevirker.

Transportministeren mener, at DSB, med deres overskud, godt selv kan betale omkostningerne ved id-kontrollen. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

DSB bør selv punge ud, når svenskernes id-kontrol træder i kraft til januar. De ekstra udgifter skal passagererne ikke bøde for med højere billetpriser.

Sådan lyder meldingen fra transportminister Hans Christian Schmidt (V).

Så din opfordring til DSB er, at det ikke er passagererne, der i kroner og ører skal betale?

- Ja, det er helt klart. Det gælder om, at vi får løst det her sammen. Nu må vi holde sammen og få løst denne her situation. Den er svær nok i sig selv. Tænk på de mennesker, der skal have deres hverdag til at fungere, siger Hans Christian Schmidt.

Ministeren mener godt, at DSB vil kunne betale de merudgifter, som id-kontrollen medfører.

- DSB havde i år et overskud på 6-700 millioner kroner, så jeg tror nok man kunne finde de 150.000 kroner det vil koste kroner dagligt.

Han henviser til, at prisen vil løbe op i 300.000 kroner om dagen, blandt andet på grund af tabt billetsalg, men at Skånetrafiken har lovet at betale halvdelen, altså 150.000 kroner, så DSB også selv kun skal betale 150.000 kroner.

- Skånetrafiken har sagt, at hvis man lader være at lægge gebyrer på (hæve billetpriser, red.), så er de villige til at betale halvdelen. Også i hele det halve år, vi går ind i nu, siger transportministeren.

DSB selv vil ikke blankt afvise, at passagererne kan risikerer at skulle betale mere end normalt.

Facebook
Twitter