Transportminister vil undersøge sag om politianmeldt direktør

Transportministeriet vil opklare Banedanmarks topdirektørs rolle i udelukkelsen af tidligere samarbejdspartner.

Afslørende mails om muligt embedsmisbrug i Banedanmark fører nu til politianmeldelse af den øverste ansvarlige i Banedanmark, Jesper Hansen. (Foto: Tom Herman Christensen- DR Nordjylland.)

Transportministeriet vil indlede en disciplinær undersøgelse af den administrerende direktør for Banedanmark, Jesper Hansen.

Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen sker på baggrund af en politianmeldelse af Jesper Hansen. Det er Ravn Bane ApS' direktør, Jesper Ravn, der har politianmeldt Jesper Hansen, fordi en afslørende mail nu er kommet i offentlighedens søgelys. Det skriver TV 2.

Sagen kort

  • Banedanmark har ulovligt sortlistet Jesper Ravns firma Bane Ravn ApS.
  • Det blev klart allerede sidste år, hvor Transportministeriet tilbød Jesper Ravn en erstatning på 1,2 millioner kroner. Det takkede Jesper Ravn nej til, fordi han så ikke ville kunne indlede en retssag mod Banedanmark.
  • Det nye i sagen er, at det er topdirektør Jesper Hansen, der udstedte ordre til Banedanmarks ansatte om at udelukke Bane Ravn ApS. Derfor skal Jesper Hansens rolle nu undersøges.
  • Jesper Ravn vil formentlig lukke sit firma i løbet af næste uge og derefter forsøge at rejse kapital til at køre retssagen videre og møde Banedanmark i retten til juni.
  • Kilde: TV 2

I den interne mail mellem ansatte i Banedanmark skriver administrerende direktør Jesper Hansen, at firmaet Ravn ApS skal udelukkes for opgaver i Banedanmark. Ravn Bane ApS har tidligere udført sporarbejde for Banedanmark.

Men det er ulovligt at sortliste og forskelsbehandle firmaer, siger lektor i forvaltningsret Sten Bønsing fra Aalborg Universitet til TV 2.

Derfor vil Transportministeriet nu undersøge Jesper Hansens rolle i sagen om muligt embedsmisbrug.

- Jeg kan bekræfte, at mit departement har modtaget nye oplysninger i sagen, og at det er besluttet at indlede en disciplinær undersøgelse af Jesper Hansens rolle i nedlæggelsen af forbud mod at bruge Ravn Bane ApS i Banedanmark, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt i pressemeddelelsen.

Direktør i Bane Ravn ApS, Jesper Ravn, siger han er rystet over afsløringen.

- Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig omfanget af det her. Mest overraskende er det, at der tilsyneladende ingen moral og etik hersker i Banedanmark. De er jo alle sammen villige til at lyve uden at blinke, siger Jesper Ravn til TV 2.

Disciplinær undersøgelse af Banedanmarks topdirektør

  • Kammeradvokaten vil være udspørger i undersøgelsen, som gennemføres efter tjenestemandslovens principper.
  • Kammeradvokaten har ved undersøgelsen af direktør Jesper Hansen mulighed for at inddrage andre relevante ansatte i Banedanmark.
  • Kilde: Transportministeriet