Transseksuel hånet af politiet

I en pressemeddelelse, om en batalje i forbindelse med en anholdelse for butikstyveri, gjorde Midt- og Vestsjællands Politi nar af en kønskifteopereret.

Landsforeningen af Bøsser og Lesbiske klager til Rigspolitichefen over pressemeddelelsen fra Midt- og Vestsjællands Politi. (Arkivfoto) (Foto: © Nina Engen)

Landsforeningen af Bøsser og Lesbiske raser over, at Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse har gjort grin med en kønsskifteopereret kvinde, som ordensmagten brugte peberspray over for ved en anholdelse natten til lørdag i Roskilde.

Det skriver DAGBLADET Roskilde.

I politiets efterfølgende presserapport stod der blandt andet, at anholdte havde "en ikke særlig feminin optræden, der måske hænger sammen med, at den 39-årige tidligere var en mand..."

Den anholdte 39-årige havde angiveligt forsøgt at stjæle en flaske vand i en lokal SevenEleven-butik og modsatte sig efterfølgende anholdelse.

Klager til Rigspolitichefen

Kommunikationsmedarbejder Carsten Andersen i Midt- og Vestsjællands Politi erkender, at kvindens kønsskifteoperation intet har med sagen at gøre.

Han fandt dog oplysningen så underholdende, at den skulle med i den efterfølgende presserapport, skriver DAGBLADET Roskilde.

Hans overordnede, politidirektør Anders Linnet fra Midt- og Vestsjællands Politi siger dog, at der var tale om en fejl, og at formuleringen nu er fjernet fra politiets hjemmeside.

Det sker efter at Landsforeningen af Bøsser og Lesbiske har meddelt, at foreningen vil klage til Rigspolitichefen over den oprindelige pressemeddelelse.