Tre års fængsel for dødstrusler i Korsør

En stribe grove trusler mod embedsmænd og politikere og brandstiftelse koster en 43-årig mand fængsel i tre år og 11 måneder. Straffen var den hårdeste, som domsmandsretten i Korsør havde mulighed for at give.

Vrede over en tvangsfjernelse var baggrunden for dødstruslerne mod politikere og embedsmænd og brandstiftelsen.

En stribe grove trusler mod embedsmænd og politikere og brandstiftelse koster en 43-årig mand fængsel i tre år og 11 måneder.

Med den straf gik domsmandsretten i Korsør helt til kanten. Den havde ikke mulighed for at idømme manden en hårdere straf.

De mange lovovertrædelser skyldtes en families vrede over, at Korsør Kommune fik tvangsfjernet fem børn.

Pralede med forbrydelsen

En af de fire tiltalte, en kvinde på 34 år, sagde under sagen, at det var hendes eksmand, der stod bag brandstiftelsen mod en socialrådgivers bil. Han havde endda pralet med forbrydelsen, da de så et tv-indslag om sagen, sagde hun.

Seks politikere med borgmester Flemming Erichsen (S) i spidsen måtte tåle dødstrusler sendt pr. sms og som brev. I et brevene stod der, at et byrådsmedlem ville blive slagtet som et dyr, og at hans familie ville blive sprængt i luften.

Det var underskrevet "al-Qaeda Netværk."

Kvinden blev idømt fængsel i fire måneder, mens en mand på 28 år blev straffet med seks måneders betinget fængsel. Den fjerde tiltalte i sagen - en mand på 43 - blev frifundet.

Facebook
Twitter