Tre alvorlige badeulykker: En død og en i livsfare

En badegæst har mistet livet, og en anden er i livsfare på en dag hvor politiet advarer mod understrømme.

Tre badeulykker ved den jyske vestkyst kostede mandag en tysk turist livet, mens en 25-årig mand fra Brønderslev er indlagt på intensivafdelingen i Aalborg.

Ud for Ferring Strand ved Bovbjerg Fyr mistede en 69-årig mand fra Tübingen i det sydlige Tyskland livet.

Manden fik - formentlig på grund af en kraftig understrøm - pludselig problemer, da han var ude at bade, og redningsbåde samt helikoptere blev sat ind for at redde ham.

Døde på sygehuset

Det lykkedes også at få manden, der var bevidstløs, i land, men han døde nogle timer senere på Aalborg Sygehus.

Mindre end en halv time tidligere måtte Søværnets Operative Kommando også sende en redningshelikopter af sted for at yde hjælp til en badegæst ved den jyske vestkyst.

En badende var kommet i problemer ved Bjerregård Strand syd for Hvide Sande, men det lykkedes for redningshelikopteren at få reddet den nødstedte badegæst op fra Vesterhavet i tide.

De to ulykker fik mandag Midt- og Vestjyllands Politi til at advare om den farlige understrøm i Vesterhavet og udsende en opfordring om at udvise meget stor forsigtighed i forbindelse med badning ved den jyske vestkyst.

25-årig indlagt

Sidst på eftermiddagen gik det galt i Løkken, hvor en 25-årig mand sprang i vandet fra molen.

- Hans kammerat prøvede at advare ham om, at det var farligt, men han springer alligevel i, siger vagtchef Henrik Beck fra Nordjyllands Politi.

Det var det sidste kammeraten så til den 25-årige, og efter 20 minutter slog han alarm.

- Han bliver fundet af en redningsbåd, og på vej til Aalborg i ambulancen kæmper både ambulancens og helikopterens læge for at redde ham, fortæller Henrik Beck.

/ritzau/

Facebook
Twitter