Tre betjente idømt fængsel for vold

To betjente er idømt fængsel i 60 dage og den tredje fik 40 dage i sag om vold mod ung mand i forbindelse med rydningen af Ungdomshuset i København.

Betjentene er tiltalt for deltagelse i en håndhændet anholdelse af en 17-årig dreng, der blev slået med politistav (arkivfoto).

Tre politifolk er kendt skyldige i at have overfaldet en ung mand i det indre København efter rydningen af Ungdomshuset.

Københavns Byret idømte to politiassistenter 60 dages fængsel, mens en politibetjent blev straffet med fængsel i 40 dage. De tre ankede på stedet dommen til frifindelse i Østre Landsret.

Sagen drejer sig om en anholdelse i Sankt Gertrud Stræde nær Kultorvet i København 1. marts sidste år - samme morgen, som politiet ryddede Ungdomshuset.

Betjentene var tiltalt for deltagelse i en hårdhændet anholdelse af en 17-årig dreng, der ifølge anklagen blev slået med politistav.

Alle tre nægter sig skyldige og siger, at der slet ikke blev slået med knippel ved anholdelsen.

I retten blev de dog modsagt af to vidner, som overværede anholdelse fra deres lejlighed. De mente med sikkerhed at have set mindst to betjente deltage i anholdelsen af den 17-årige, og at drengen blev slået med knippel.