Tre danskere mellem verdens 1000 rigeste

Tre danskere er med på Forbes liste over verdens rigeste personer. Listen udarbejdes hvert år, og 2012 versionen er netop udkommet.

Kjeld Kirk Kristiansen, Danmarks rigeste mand (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Lego-ejeren Kjeld Kirk Kristiansen er placeret som nummer 166 på den nyeste liste over verdens rigeste personer, som det amerikanske erhvervsmagasin Forbes udarbejder hvert år.

Kirk Kristiansen har taget et stort spring frem på listen, hvor han sidste år var nummer 223. I 2009 og 2010 var han henholdsvis nummer 318 og 258.

Der er tre danskere med på den nye liste, som blev offentliggjort onsdag.

Goddaw jeg hedder

Lars Larsen, som ejer Jysk, er nummer 304 på listen - nøjagtig samme placering som i 2011.

Den tredje dansker, som er med på listen, er Niels Peter Louis-Hansen, som er medejer af virksomheden Coloplast, som producerer hjælpemidler til sundhedssektoren.

Listen, som i år omfatter 1226 personer, toppes af den mexicanske telekommunikationsmilliardær Carlos Slim, som altså ifølge Forbes er verdens rigeste mand.

Verdens rigeste

Slim har en personlig formue på 390 milliarder kroner, hvilket er mere end ti gange så meget som Kjeld Kirk Kristiansens 34 milliarder kroner.

Når Mærsk McKinney-Møller ikke optræder på listen, skyldes det, at Forbes udelukkende opgør personlige formuer. Mærsk McKinney-Møller var dog med på Forbes' liste i 2007, hvor han var placeret som nummer 557.

Facebook
Twitter