Tre drab kostede livsvarigt fængsel

Det tog kun nævninge og dommere i Østre Landsret lidt over et kvarter at dømme den 33-årige Chris Riise Bundgaard til fængsel på livstid. Det skete efter at han tidligere på ugen var fundet skyldig i tre drab.

Det tog kun nævninge og dommere i Østre Landsret lidt over etkvarter at dømme den 33-årige Chris Riise Bundgaard til fængsel pålivstid. Det skete efter at han tidligere på ugen var fundetskyldig i tre drab.

Mandens forsvarer, advokat Thorkild Høyer, prøvede ellers atoverbevise retten om, at fordi hans klient havde væretnarkomisbruger gennem mange år, fordi drabene var begået i etmisbrugsmiljø, og fordi nogle af ofrene havde forsøgt at afpresseham, så burde straffen højest være 16 års fængsel.

Det første af de tre drab, blev begået mod den 38-årige SvendAage Christensen, som sammen med Bundgaard begik et bankrøveri iFarum. De kom angiveligt op at toppes om fordelingen af udbyttet,og derfor blev Christensen dræbt.

De to opbevarede sammen en portion narko, som hver dag - imindre doser - skulle køres ind til de to narkohandlere MikkelHørup og Christina Nest i det københavnske nordvestkvarter. MenHørup fik mistanke om, at Svend Aage Christensen var blevet dræbt,og det kostede ham livet.

Dét drab blev set af Christina Nest, som krævede penge for attie med sin viden. Et krav som endte med også at koste hendelivet.

Det er den logiske sammenhæng mellem drabene, som den 33-årigeselv forklarede, da han sidste år var i grundlovsforhør efter athave meldt sig selv til politiet. Han trak dog hurtigt sinetilståelser tilbage.

Under sagen har Thorkild Høyer gang på gang slået på, at derikke var skyggen af tekniske beviser mod hans klient. Det eneste,der belastede den 33-årige, var flere af hans bekendte, der iretten kunne fortælle, at han over for dem, havde erkendtdrabene.

Men det - sammen med hans egen oprindelige tilståelse - varaltså nok til at fælde ham.

Den tredobbelte drabssag er bemærkelsesværdig, da det er uhyresjældent, at vi i Danmark ser deciderede seriemordere. Men sagenmod Bundgaard er også unik, fordi to af drabene først blev opdaget,da han selv en aften i marts sidste år ringede til politiet iHillerød. Der var fundet høje doser af narko i de tre døde, ogderfor var to af sagerne henlagt som narkodødsfald. Kun ChristinaNests død blev fra starten behandlet som et drab.

Det var efter et forgæves selvmordsforsøg på et hotelværelse iIstedgadekvarteret i København, at Chris Riise Bundgaard valgte atmelde sig selv. Han kunne ikke længere klare presset, efter at hanbogstaveligt talt havde forsøgt at myrde sig ud af problemerne.

Men allerede dagen efter begyndte han at trække i land. Hanvalgte i dag at modtage dommen.