Tre dræbt i togsammenstød

To lokomotivførere og en passager blev dræbt og en alvorligt kvæstet, da to regionaltog stødte frontalt sammen ved Kølkær mellem Herning og Brande i den værste togulykke siden 1988 i Sorø. I alt 42 personer blev efter ulykken bragt til Herning Sygehus, hvor de blev behandlet for skader eller chok.

To lokomotivførere og en passager blev dræbt, da to regionaltogtorsdag morgen stødte sammen ved den nedlagte station i Kølkærmellem Herning og Brande i den værste togulykke siden 1988 iSorø..

De dræbte er den 49-årige Karen Have Pedersen fra Herning, dervar passager i det sydgående tog, den 41-årige Frede Andersen fraHandbjerg mellem Holstebro og Struer, der var lokomotivfører isamme tog, samt den 34-årige Anders Slangerup Jensen fra Køstrupmellem Odense og Middelfart, som var lokomotivføreren i det andettog. De to lokomotivførere havde været ansat i DSB siden 1991.

Sammenstødet var så voldsomt, at den yngste lokomotivfører blevslynget ud ad toget og siden fundet under det.

I alt 42 personer blev efter ulykken bragt til Herning Sygehus,hvor de blev behandlet for skader eller chok. Fem var stadigindlagt torsdag eftermiddag.

Ulykken skete ved en nedlagt station i Kølkær, hvor etregionaltog fra Herning holdt på et såkaldt vigespor og ventede på,at et andet regionaltog fra Fredericia/Brande skulle passere på etgennemløbende jernbanespor. Af uforklarlige grunde kørte toget indpå vigesporet og stødte frontalt ind i det andet tog.

Sammenstødet var så voldsomt, at toget fra Brande skubbede detandet tog omkring 150 meter hen ad skinnerne. Den forrestetredjedel af begge tog blev kvast under kollisionen.

Ingen havde kontakt til lokomotivførerne lige før ulykken. Nuvil myndighederne granske de to togs sorte bokse for eventuelt herat kunne finde en årsag til ulykken. Det automatiskesikkerhedssystem ATC er ikke er installeret på strækningen.

Herning Politi blev efter ulykken alarmeret af beboere i Kølkærsamt fra en kvindelig passager i det ene tog. Hun fortalte over enmobiltelefon, hvordan sæder og personer var blevet kastet rundt itogvognen under sammenstødet.

De to tog var dels regionaltoget fra Herning klokken 06.25, delsregionaltoget, der kørte fra Fredericia klokken 05.18 og senere fraBrande klokken 06.19.

Pårørende kan få oplysninger på det krisecenter, DSB haroprettet. Det har telefonnummer 97 12 59 96.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk