Tre fængslet for bombe mod pizzeria i Vanløse

Fire mænd blev i aftes anholdt i sagen om en voldsom eksplosion i et pizzeria. En er blevet løsladt.

Der skete store materielle skader, men ingen kom til skade, da en kraftig bombe i september eksploderede i et pizzeria i Vanløse. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Tre mænd, der sigtes for en bombesprængning i et pizzeria i Vanløse, er i et grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, så det er uvist, hvad de tre mænd på 19, 19 og 22 år forklarede, og hvad politiet bygger sin mistanke mod dem på.

En fjerde mand på 22 år, der også er sigtet i sagen, blev løsladt af dommeren.

De blev anholdt, da Københavns Politi i aftes gennemførte en aktion mod bandemiljøet.

Klokken 05.40 den 18. september fik politiet en anmeldelse om en eksplosion i Pizza 73 på Jyllingevej, der lukkede klokken 05.00.

Eksplosionen var meget voldsom. Fem store vinduespartier, døren til pizzeriaet blev blæst ud, og knust glas blev spredt ud over gaden og fortovet.

- Sprængningen startede inde i bygningen kort fra indgangsdøren og har givet kraftige skader både inde i pizzeriaet og på bygningen. Der var ingen personer derinde, sagde vicepolitiinspektør Brian Belling efter eksplosionen.

I forbindelse med aktionen i aftes ransagede politiet flere adresser. Her er der blandt andet fundet narkotika, knive og andre ting, som skal undersøges nærmere i forbindelse med politiets efterforskning.

Ved aktionen i aftes blev også en 21-årig mand anholdt. Han er varetægtsfængslet i fire uger sigtet for grov vold, frihedsberøvelse og ulovlig tvang.

/ritzau/