Tre fejl ved Facebook og hvordan du løser dem

Tre millioner danskere er på Facebook, men det er ikke alt ved det sociale netværk der er lige fedt.

Tre tricks til at få styr på din Facebook profil

Mere eller mindre frivilligt er Facebook stedet, hvor de fleste af os vælger at leve vores online-liv.

Men efterhånden er der så mange funktioner og applikationer, at du hurtigt kan blive irriteret, lave fejl eller poste 'uheldige' opdateringer.

Med en forholdsvis lille indsats kan du dog genvinde kontrollen over din profil:

Fejl nummer 1:Du glemmer, at gennemgå de applikationer du har godkendt og tilknyttet din Facebook profil.Hver gang du poster et billede via en applikation, svarer på et spørgeskema eller læser en artikel gennem en socialreader-app som f.eks. Washington Posts er der en applikation, der bruger oplysninger fra din profil.

Hvorfor er det et problem?:Applikationerne har adgang til dine personlige oplysninger på din profil. Du ved ikke rigtig, hvad de bruger dine data til. Derfor er det en god idé jævnligt at gennemgå hvilke applikationer, du har godkendt. Tjek om der eventuelt er nogle du kan slette, fordi du ikke længere bruger dem.

Løsning:Gå til din startside (øverst i højre hjørne) - privatindstillinger - ads, apps and websites. Her kan du se en liste over dine applikationer, og du kan slette dem ved at trykke på krydset. Du kan også trykke rediger og dermed ændre i, hvad applikationen har adgang til.

Fejl nummer to:Du har ikke noget filter på dit newsfeed.Der dukker alt for mange ting op i dit newsfeed, som du ikke er interesseret i. Det kan jo være, at du har for mange venner, men det kan også være, at du slet ikke har noget filter på dit newsfeed.

Hvorfor er det et problem?Vi har alle sammen venner, der poster irriterende eller ligegyldige ting, som du ikke er interesseret i. Du kan enten slette ham eller hende som ven, men du kan også fortælle Facebook, at du ikke er interesseret i updates fra den person.Løsning:Du holder bare musen hen over den statusopdatering, du ikke vil have. Så kan du se, at du abonnerer på vedkommendes opdateringer. Nu kan du så vælge at abonnere på alle opdateringer, de fleste eller kun de vigtige. Du kan også vælge aldrig at få opdateringer fra den person - uden du skal slette dem som ven.

Fejl nummer 3:Du brokker dig over Facebooks nye design og funktioner, men du gør ikke noget ved det.Ændringer ved Facebook bliver sjældent modtaget særlig godt af brugerne. Vi hader, når der bliver lavet noget om - og mange er stadig utilfredse over, at være tvunget til at bruge det nye timeline design.Løsningen:Du kan faktisk få din Facebook til at se ud som du vil med et lille browserbaseret program. Med det kan du f.eks.: - Fjerne chatvinduet - Vise begge Facebook indbakker (beskeder/andet) - Deaktivere timeline (på din egen profil) - Forhindre Facebook i at autoloade statusopdateringer

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk