Tre mænd dømt for stribevis af røverier ved lukketid

Tre familiemedlemmer begik på et halvt år samlet 15 røverier. En af mændene er udvist for bestandigt.

Røverne gik de gennem kundeindgangen og truede med våben den ansatte bag kassen til at udlevere pengene fra kasseapparatet. (Foto: Anne Bæk © Scanpix)

Bevæbnet, med ansigterne skjult og med trusler om vold slog tre mænd til mod en række supermarkeder omkring lukketid.

Fra efteråret 2017 til foråret 2018 lykkedes det at røve 14 dagligvarebutikker og et byggemarked.

Onsdag afsagde Retten i Roskilde dom i sagen mod mændene, som var tiltalt for i forskellig grad at have truet sig adgang til kasseapparater og pengeskabe i butikkerne.

24-årige Mustafa Kadir var den primære forbryder, da han deltog i samtlige 15 røverier, der blev begået i Roskilde, Viby Sjælland, Hvalsø og Store-Merløse.

Foruden otte års fængsel bliver han ubetinget udvist af landet med indrejseforbud for bestandigt.

Senioranklager Tina Davidsen mener, at det er den rette straf.

- Vi er meget tilfredse. Særligt hvad angår Mustafa, der er dømt for alle sagens 15 forhold. Både straffens længde og udvisning afspejler alvoren i gerningerne, siger hun.

Røverne har været ved butikkerne omkring lukketid. Kom de inden, gik de gennem kundeindgangen og truede med våben den ansatte bag kassen til at udlevere pengene fra kasseapparatet.

Andre gange har de omvendt ventet til efter lukketid, hvor de har stået klar ved bagindgangen. Når personalet eksempelvis er gået ud med skrald, har de tiltvunget sig adgang til butikken, hvor de er gået efter pengeskabet.

Bag tørklæder skjulte lukketidsrøverne deres ansigter under forbrydelserne.

Fældet af video og telefoner

Alle tre har nægtet sig skyldige i røverierne, som de siger, de intet kendskab har til. Der blev dog fremlagt en del beviser mod mændene i retten, hvilket der blev lagt vægt på.

Det tæller blandt andet videoovervågning, der viser samme højde og drøjde af mændene. Deres teleoplysninger har også afsløret, at de har været i områderne på gerningstidspunkterne, ligesom der er fundet dna enkelte steder.

- Og så har de lagt vægt på beklædningen. I mange af forholdene går beklædningen igen, og noget af det har vi kunnet knytte til dem. Noget af det har vi fundet, og noget har vi fundet billeder af på deres telefoner, siger anklageren.

Mustafa Kadir har udbedt sig betænkningstid til at vurdere, hvorvidt han vil anke dommen til landsretten.

25-årige Ali Kadim blev kendt skyldig i at have deltaget i syv af røverierne. Han straffes med tre års fængsel og betinget udvisning. En straf, han har valgt at modtage.

Den sidste mand blev kendt skyldig i tre røverier og et hæleri, og han slipper derfor med halvandet års fængsel og en betinget udvisning.

Mens to af mændene er stedbrødre, er to af dem fætre. De er alle irakiske statsborgere.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter