Tre mænd sad fængslet 18 måneder i terrorsag: Får nej til erstatning

De tre mænd sad varetægtsfængslet for medvirken til terror efter Omar el-Husseins terrorangreb i 2015.

Omar el-Hussein dræbte to personer ved angrebet mod Krudttønden og den jødiske synagoge i Krystalgade i København. (Arkiv) (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Tre mænd, der blev frifundet for medvirken til terror i forbindelse med Omar el-Husseins angreb i København, får endnu engang nej til erstatning.

Det oplyser advokat Jesper Storm Thygesen, der repræsenterer den ene af mændene, til DR Nyheder.

- Det er helt uforståeligt, og min klient er meget ked af det. Han mangler en form for anerkendelse af, at der er blevet taget 18 måneder af hans liv, siger advokaten.

Denne gang er det Københavns Byret, der har afvist, at mændene opfylder betingelserne for erstatning. Mændene har tidligere flere gange fået nej til erstatning hos anklagemyndigheden. Senest var det Rigsadvokaten, der afviste.

Vil anke til landsretten

Mændene kan nu som sidste forsøg klage over afgørelsen og få landsretten til at se på sagen.

Jesper Storm Thygesen fortæller, at hans klient ønske at få den prøvet i landsretten.

- Jeg har skrevet med de to andre advokater, og jeg regner med, at alle anker afgørelsen, siger han.

De tre nåede at sidde varetægtsfængslet i omkring halvandet år, inden de blev frifundet for den alvorlige anklage. Derfor har de krævet erstatning i millionklassen.

Det var i februar 2015, at Omar el-Hussein dræbte to personer ved angrebet mod Krudttønden og den jødiske synagoge i Krystalgade i København.

Trods frifindelsen for medvirken til terror fik alle tre mænd en dom, da sagen blev afgjort 27. september 2016.

En af mændene fik to et halvt års fængsel, mens den anden fik tre års fængsel for at bortskaffe den M95-riffel, som Omar el-Hussein brugte ved angrebet på Krudttønden.

Den tredje blev straffet med fængsel i 60 dage for mindre forseelser. En fjerde mand, der ikke kræver erstatning, blev idømt et halvt års fængsel.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk