Tre mænd stoppet med kufferter fulde af kokain i Københavns Lufthavn

I alt konfiskerede danske toldere i går 24 kilo kokain, der blev forsøgt indsmuglet.

Tolderne i Københavns stod for dagens næststørste kokainfangst tirsdag. (Foto: Betina Garcia © Scanpix)

Tolderne i Københavns Lufthavn slog i går kløerne i tre mænd, der forsøgte at smugle kokain ind i landet.

De tre rejsende vakte toldpersonalets interesse, og da de blev hevet til side og undersøgt, viste deres bagage sig at skjule en stor mængde af det ulovlige stof.

- Vi udtog de tre personer til en stikprøve og fandt cirka seks kilo kokain i deres kufferter, siger Preben Buchholtz, der er er kontroldirektør i Toldstyrelsen.

Scanning af en af kufferterne, der indeholdt kokain. (© Toldstyrelsen)

Toldstyrelsen oplyser ikke, hvor de tre rejsende kom fra, eller hvad der fik tolderne til at reagere.

- Vores toldkontrol bygger på stikprøver, intelligente risikovurderinger og overvågning døgnet rundt. I samarbejde med politiet har vi fokus på flere typer af euforiserende stoffer, ikke mindst kokain, der er ekstremt sundhedsskadeligt, siger kontroldirektøren.

Dagens anden store fangst

Selvom fangsten i Københavns Lufthavn var ganske iøjnefaldende, så var det ikke den største mængde narkotika, som Toldstyrelsen fik forhindret i at komme ind i landet i går.

På Rødbyhavn blev en 46-årig mand standset, da han var kommet i land med færgen fra Puttgarden i Tyskland. I hans bil blev der fundet cirka 18 kilo kokain.

- Vi ser løbende kokain og andre stoffer i vores kontroller i lufthavnen, men det er stykke tid siden, vi på én og samme dag har haft to beslag i den her størrelsesorden, siger Preben Buchholtz om dagens fangster.

Manden er i dag blevet varetægtsfængslet frem til den 3. juni.