Tre personer varetægtsfængslet i mørklagt sag

Domstol kører sag fra Tingbjerg bag dobbeltlukkede døre. Tre personer fængslet i isolation.

Politiet var talstærkt og tungt bevæbnet til stede i københavnerbydelen Tingbjerg i går. I dag har Retten på Frederiksberg varetægtsfængslet tre personer i sagen. (Foto: © Henrik R. Petersen, Scanpix)

Politiet og anklagemyndigheden holder kortene tæt ind til kroppen i en sag, hvor tre personer er blevet varetægtsfængslet frem til 31. august.

Varetægtsfængslingen sker efter en storstilet aktion i københavnerbydelen Tingbjerg i går, og betyder, at man i Retten på Frederiksberg i dag vurderede, at der er begrundet mistanke mod de tre personer.

Politiet har heller ikke villet udtale sig om gårsdagens politiaktion. DR's reporter på stedet kunne fortælle, at tungt bevæbnede betjente undersøgte forhold i en lejlighed og ved en bil på svenske plader.

Intet tyder på, at flere detaljer vil blive komme for dagen lige foreløbig. Samtidig med at sagen behandles bag dobbeltlukkede døre, er der nemlig nedlagt navneforbud, hvilket betyder at offentligheden ikke har ret til at vide andet end få ting om sagen.

Det fortæller DR’s retskorrespondent Trine Maria Ilsøe.

- Når der er dobbeltlukkede døre, så betyder det at offentligheden end ikke må få at vide, hvad det er, de her personer er sigtet for. Det eneste, man kan få at vide, er antallet af sigtede, og hvor lang tid retten varetægtsfængsler personerne. Ellers er der fuldstændig lukket, siger hun.

Der er dog en noget, der indikerer, hvad sagen drejer sig om. Nemlig sagens officielle journalnummer, som er offentligt tilgængeligt.

- Ud fra det officielle journalnummer, som sagen har fået, handler anholdelserne om 'våben på offentligt sted under særligt skærpende omstændigheder'. Men politiet kan sagtens udvide eller ændre sigtelsen, når de kommer længere i efterforskningen, siger Trine Maria Ilsøe.

Tyder på særlig sag

Flere detaljer om sagen blev afklaret i eftermiddags efter afslutningen af dagens retsmøde: Tre personer er varetægtsfængslet i isolation frem til den 31. august. Herefter skal sagen igen behandles, da man kun må varetægtsfængsle folk i isolation i 14 dage.

Ved normal varetægtsfængsling, må man fængsle folk i fire uger.

Det er kun i særlige tilfælde, at sager behandles bag dobbeltlukkede døre, og det tyder på, at denne sag kræver, at politiet har brug for at efterforske uden indblanding udefra.

- Det gør man særligt i sager, hvor politiet vil have fuldstændig arbejdsro. Vi så det på samme måde i Sygeplejerskesagen eller Kundbysagen, hvor en på det tidspunkt 15-årig pige var sigtet, siger Trine Maria Ilsøe.

DR Nyheder følger op på sagen ved retsmødet den 31. august.