Tre svenskere anholdt i Sverige for dobbeltdrab i Herlev

Ifølge svenske Kvällsposten har svensk politi anholdt tre personer, der er mistænkt for drab i Herlev.

Tre svenskere er blevet anholdt i det sydlige Stockholm i Sverige mistænkt for et dobbeltdrab i Herlev 25. juni, skriver det svenske medie Kvällsposten.

De tre er mistænkt for at stå bag drabene, hvor en 23-årig og en 21-årig om eftermiddagen blev dræbt i Sennepshaven i Herlev med en serie skud fra pistoler og en automatriffel. En tredje person i bilen blev ikke ramt.

Den 23-årige skal ifølge flere medier have indtaget en fremtrædende rolle i banden Shottaz fra Rinkeby - en forstad til Stockholm. Han var desuden manager for en lokal rapper, som sympatiserer med Shottaz.

Anholdelserne sker efter en større politiaktion ledet af et samarbejde mellem svensk og dansk politi.

En 21-årig mand blev kort efter drabene anholdt i Bispehaven i Aarhus.

Drabene på de to unge mænd kan muligvis ses i sammenhæng med en i forvejen særdeles blodig konflikt mellem grupperne Shottaz og Dödspatrullen fra Stockholms forstæder.

Syv personer har mistet livet i konflikten, og kun et drab - nedskydningen af en mand fra Shottaz på et pizzeria i Rinkeby - er opklaret.

De to grupper blev i foråret kortlagt af Svenska Dagbladet. 20 centrale personer er blevet dømt for 330 forbrydelser. The Don, Ishka, Makelele, Musse og Dumle er nogle af øgenavnene.

/ritzau/

Facebook
Twitter