Tre teenagere anholdt i sag om dobbeltdrab i Herlev: 'Flere kan være på fri fod'

København Vestegns Politi holder kortene tæt til kroppen efter nye anholdelser i sag om bandedrab.

En ambulance med fuld udrykning i forbindelse med skyderiet i Herlev. (© (c) DR)

Tre svenske teenagere mellem 17 og 19 år er blev varetægtsfængslet in absentia i Danmark for dobbeltdrabet begået i Herlev i 25. juni.

De tre personer blev alle anholdt i Sverige i går, efter at der var blevet udsendt en nordisk arrestordre fredag ved en dansk domstol. De anholdte er sigtet for både manddrab og forsøg på manddrab, og Danmark vil nu havde dem udleveret.

Det fortæller politiinspektør ved Københavns Vestegns Politi Flemming Madsen, der er leder af efterforskningen.

Men ud over at oplyse sigtelsen er politiinspektøren meget fåmælt om, hvad de har af beviser mod de tre formodede gerningsmænd.

- Retsmøderne er foregået bag lukkede døre, fordi det er politiets klare formodning, at der er flere gerningsmænd på fri fod. Så konkret kan jeg ikke udtale mig om detajler i sagen, men det er et sammensurium af mange ting, som vi erfaret under vores efterforskning, der har gjort, at vi har haft materiale nok til at gå i retten, siger Flemming Madsen om grundlaget for, at de fik en nordisk arrestordre.

Skyderiet fandt sted ved Sennepshaven i Herlev 25. juni.

Bandemedlem blev dræbt

Det var to svensk-somaliere på 21 og 23 år, der 25. juni blev likvideret af adskillige skud, mens de sad i en bil i Herlev.

Ifølge DR’s oplysninger var den ene et ledende medlem af den kriminelle gruppe Shottaz, der har sit udspring i Stockholm-forstaden Rinkeby. Gruppen Shottaz har de seneste år ligget i en blodig konflikt med en anden bande, der går under navnet Dödspatrullen – Dødspatruljen – fra samme område.

Indtil gårsdagens anholdelse havde politiet kun anholdt én i sagen. En 21-årig mand blev 28. juni anholdt i Bispehaven i Aarhus, og ifølge svenske Kvällsposten er han et toneangivende medlem af Dödspatrullen.

Han sidder varetægtsfængslet bag dobbeltlukkede døre frem til den 25. juli, og sigtelserne mod ham er derfor ikke kendt. Det samme gør sig gældende for motivet for mordene.

Såvidt politiet har fået oplyst, er de anholdte en del af det svenske bandemiljø. Det gælder også de to dræbte, oplyser politiet.

Politiinspektør Flemming Madsen håber, at man inden for et par dage har klarhed over, hvornår de anholdte kan blive udleveret til Danmark.

I vil indtil videre afholde sagen for lukkede døre. Hvorfor vil I det?

- Der er stadig en meget stor efterforskning, som pågår, med mange tekniske ting, vi skal have undersøgt. Og som sagt har vi en meget klar formodning om, at der fortsat er medgerningsmænd på fri fod, siger politiinspektøren, der ikke ønsker at udtale sig om, hvorvidt de har flere specifikke personer i søgelyset.

Facebook
Twitter