Tre ugers fleksibel vinterferie lokker elever i skole

Mørke Skole på Djursland har indført fleksibel vinterferie for at undgå, at eleverne tager på ferie uden for skolens ferie. Og det virker, siger skolelederen.

Mørke Skole på Djursland har indført fleksibel vinterferie for at undgå, at eleverne tager på ferie uden for skolens ferie. Og det virker, siger skolelederen. (Foto: © Camilla Faurholdt-Löfvall, DR)

Normalt ligger vinterferien i en bestemt uge, men på Mørke Skole på Djursland kan forældrene selv vælge, om deres børn skal have fri i uge fem, seks eller syv.

I disse uger er undervisningen planlagt, så eleverne ikke behøver at være på skolen hele tiden. Det betyder, at skolen undgår, at eleverne holder fri, mens der er almindelig undervisning.

- Vi synes, at det virker, siger skoleleder på Mørke Skole, Annie Wernblad.

En ny undersøgelse, YouGov har lavet, viser, at over halvdelen af forældrene mindst en gang har holdt ferie med deres børn uden for skoleferien.

Kun få tager fri

Men sådan er det ikke på Mørke Skole efter man har bredt vinterferien ud.

- Det har jo betydet, at ufatteligt få holder fri. Nu er det kun mellem en og tre familier, der beder om fri, siger Annie Wernblad, der leder en skole med 256 elever.

I de tre unger, der i dag er vinterferie, er undervisningen indrettet fleksibelt, så eleverne arbejder med deres egne opgaver.

- For eksempel bruger de ældste elever ugerne på at forberede deres projektopgave, som de skal lave ugen efter vinterferien, siger skolelederen.

Den fleksible vinterferie har ingen økonomiske konsekvenser for Mørke Skole.