Tre unge mænd sigtes for medvirken til drabsforsøg efter skud mod politibil

Politiet ved endnu ikke, om skyderiet i aftes bevidst var rettet mod den civile patruljevogn.

Tre unge med relationer til den verserende bandekonflikt blev i aftes anholdt, kort efter at der blev affyret skud mod en civil politibil med to betjente i på Nørrebro i København.

De tre mænd vil omkring klokken 14 i dag blive fremstillet i et grundslovsforhør og er sigtet for medvirken til drabsforsøg, oplyser vicepolitiinspektør Rasmus Skovsgaard ved et pressemøde foran Politigården i København.

Ingen personer kom til skade under skyderiet, der skete cirka klokken 19 i aftes. Der blev affyret flere skud, og den civile politibil, der holdt i Mjølnerparken på Nørrebro, blev ramt af fem skud.

- Kort tid efter skyderiet finder vi på Østerbro på Strømdamsvej en knallert smidt på jorden med lyset tændt. Kort derfra anholder vi tre personer, der hører til bandemiljøet. Det er dem, som skal fremstilles, siger Rasmus Skovsgaard.

Politiformand: Kan være en klar optrapning

Politiet har siden i aftes efterforsket, om skyderiet med vilje var rettet mod politiet, eller om der er tale om en forveksling.

Hvis gerningsmændene bag skyderiet vidste, at de skød mod en patruljevogn, så vil der være tale om en klar optrapning af situationen, siger Claus Oxfeldt, der er formand for fagforeningen Politiforbundet.

- Det er forfærdeligt, men vi ved endnu ikke, om de vidste, at det var politifolk i bilen. Hvis de vidste det, ville vi stå i en helt anderledes brutal situation. Det ville være en klar optrapning, siger han.

Politiet ønsker af hensyn til den videre efterforskning at holde de oplysninger, de indtil videre har fundet ud af, for sig selv og vil derfor bede om at få lukkede døre til dagens grundslovsforhør i Dommervagten i Københavns Byret.

Skyderiet i aftes er det seneste af en lang række hen over sommeren, og flere civile er blevet ramt af bandekonfliktens vildfarne skud.

Facebook
Twitter