Tredje smittet med coronavirus: Havde været på konference i München

Personen er testet positiv på Aarhus Universitetshospital.

Personen blev testet på Aarhus Universitetshospital. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det tredje danske tilfælde af coronasmitte, Covid-19, er nu blevet bekræftet.

Personen er testet positiv på Aarhus Universitetshospital.

I en pressemeddelelse skriver Styrelsen for Patientsikkerhed, at personen har været på en konference i München, hvor smitten formentlig har fundet sted.

- Vores strategi er fortsat, at vi hurtigt inddæmmer smittespredningen ved at diagnosticere sygdommen og behandle patienten under isolation. Samtidig foretager vi smitteopsporing og håndterer de personer, der har haft tæt kontakt med den smittede, siger direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed Anne-Marie Vangsted.

Det vides endnu ikke, hvilken alder eller hvilket køn personen har. Det vides heller ikke, hvordan personens helbredstilstand er lige nu.

Aarhus Universitetshospital vil dog oplyse mere om det seneste smittetilfælde på en pressebriefing klokken ni her til morgen. Dette kan du se live på dr.dk.

I pressemeddelelsen pointerer styrelsen endnu engang, at det er vigtigt, at man ringer til egen læge eller lægevagten, hvis man inden for de sidste 14 dage har været i områder med udbredt transmission af Covid-19 og har fået symptomer som feber, hoste eller åndenød.

Ligeledes skal man kontakte sin læge, hvis man har været i tæt kontakt med en person, der er mistænkt for eller har fået påvist sygdommen og har de samme symptomer.

Tre smittede på tre dage

Personen er den tredje bekræftede coronasmittede i Danmark på ligeså mange dage.

Torsdag blev den første dansker bekræftet positiv. Der var tale om en journalist fra TV2, som havde været på ferie med sin familie i Norditalien. Han er lige nu i karantæne, så han ikke smitter andre.

I går meddelte Sundhedsstyrelsen, at endnu en dansker havde fået konstateret coronavirus.

Manden var kommet hjem fra skiferie i Norditalien 15. februar og fik blandt andet hoste og feber tre dage efter sin hjemkomst.

Manden henvendte sig til egen læge 27. februar - ni dage efter de første symptomer. Han blev testet positiv på Rigshospitalet dagen efter.

I alt er flere end 80.000 personer smittet på verdensplan - langt de fleste i Kina. Af dem har flere end 2.600 personer mistet livet.

Fakta om coronavirus

  • Coronavirus er en familie af virus, der kan være årsag til milde forkølelser, men også til alvorlige infektioner i luftvejene.

  • Det nye virus hedder SARS-CoV-2. Sygdommen, som det giver, hedder Covid-19 (Corona Virus Disease 2019).

  • De første tilfælde blev fundet i Wuhan i Hubei-provinsen i det østlige Kina i december 2019.

  • Alvorlighed

  • 80 procent af tilfældene giver milde symptomer, som ikke kræver indlæggelse.

  • 15 procent må indlægges på sygehus.

  • Fem procent indlægges på intensiv afdeling.

  • Dødeligheden ligger på cirka to procent.

  • Alvorlig sygdom ses primært hos ældre og svækkede med kroniske sygdomme.

  • Kilder: Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen