Tricktyve aflurer folks mobilepay: Større sikkerhed på vej

Sag om Mobilepay-tricktyveri handler ikke om en fejl i app'en, men om simpel afluring, lyder det.

(Foto: ERik Refner © Scanpix)

Når det er lykkedes for tyve i flere tilfælde at franarre folk penge via betalingsappen Mobilepay, er det ikke fordi, der er noget i vejen med appen. Det er derimod tyvene, der er snu.

Tidligere i dag rådede Fyns Politi folk til at være på vagt over for personer særligt i nattelivet, der vil overføre penge via Mobilepay, da man har oplevet en ny form for tricktyveri, hvor folk har fået deres konto lænset efter at have fået overført et mindre beløb via betalingsappen.

Fyns Politi meddeler nu i en pressemeddelelse, at det drejer sig om tricktyveri og ikke er Mobilepay-app'en, der har en brist.

Peter Kjærgaard, der er pressechef hos Mobilepay, bekræfter, at app'en ikke fejler noget. Han kalder det en form for kort-tricktyveri, hvor den kriminelle aflurer offeret for en række oplysninger.

- Mobilepay bliver brugt som kanal – det er ikke app’en, der er blevet hacket, siger Peter Kjærgaard.

Hvordan det præcist foregår, vil Peter Kjærgaard ikke komme nærmere ind på af hensyn til politiets efterforskning. Heller ikke politiet vil komme nærmere ind på, hvori tricket består, da "det vil kunne give andre samme ide."

Han fortæller, at MobilePay er i tæt kontakt med politiet og arbejder på en løsning, så denne type kriminalitet ikke længere kan lade sig gøre.

- Derudover arbejder vi rent teknisk på at lave et ekstra sikkerhedslag, der gør, at man ikke kan fortsætte med at bruge Mobilepay som kanal til en form for kortsvindel, lyder det fra Peter Kjærgaard

Spær kort, hvis du får aktiveringskode

De anmeldte transaktioner har kunnet lade sig gøre, fordi de kriminelle havde held med at distrahere deres ofre – og efterfølgende har de skaffet sig adgang til deres konti.

Politiet advarer om, at hvis man i forbindelse med en overførsel umotiveret modtager en aktiveringskode fra MobilePay, så skal man straks spærre sin konto. Det kan nemlig være en indikation på, at nogen er ved at skaffe sig adgang til ens MobilePay.

MobilePay har omkring 20 millioner overførsler hver måned.