Trods 20.000 færre besøgende: Grøn Koncert giver overskud

Dårligere sommervejr har været afgørende, mener arrangører.

Grøn Koncert har spillet for fulde huse i halvdelen af de otte byer, som koncertkaravanen har været forbi i år. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

170.500 gæster har sunget med Anne, Sanne og Lis, danset til Kesis spanske toner og rocket med til Dizzy Mizz Lizzy, Carpark North og de andre optrædende på årets Grøn-koncerter.

Turnéens sidste stop i Valby i dag er udsolgt, men samlet set er der solgt 20.500 færre billetter end sidste år.

Antallet af gæster er dog rigeligt til at sikre et overskud til Muskelsvindfondens arbejde, fortæller direktør Henrik Ib Jørgensen:

- Vi er ovenud tilfredse med besøgstallet og interessen for Grøn Koncert. Vi budgetterer ikke med 191.000 gæster hvert år, og vi skal ned på 130-140.000, før vi får et underskud.

Han glæder sig også over, at Grøn Koncert har kunnet melde udsolgt i en weekend, hvor verdensstjernen Ed Sheerans afholder to udsolgte koncerter i Odense.

Vejret kan ikke hamle op med sidste sommer

Grøn Koncert har spillet for fulde huse i halvdelen af de otte byer, som koncertkaravanen har været forbi i år, men der er ti procent færre gæster end sidste år.

- Havde vi haft de samme vejrbetingelser som sidste år, havde vi også kunnet komme op mod 191.000 som sidste år, mener indsamlingschef Theis Petersen.

  • Et solbeskinnet publikum med hænderne i vejret under Scarlet Pleasure-koncert på Amager i København. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)
  • Anne, Sanne og Lis - trioen bestående af Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen - er et af de øverste navne på årets plakat. De har alle tidligere spilet hver for sig på Grøn Koncert. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)
  • Grøn holder koncerter fra tidlig eftermiddag til om aftenen, men der er rig mulighed for at hive tæppet med og slå sig ned bagerst og lytte til musikken, drikke kolde øl eller tage en slapper. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
1 / 3

Der har været udsolgt ved koncerterne i Aarhus, Odense, Amager og Valby, og det er de dage, hvor vejret har været godt, forklarer han.

I Aalborg var der 8.000 billetter, der ikke blev solgt, og det var, fordi det regnede hele dagen, forklarer Theis Petersen:

- Det er ikke usædvanligt, når man laver udendørskoncerter, at billetsalget svinger. Fra 2012-14 var der godt sommervejr, mens for eksempel 2017 var frygteligt. Vejrudsigter og salgstal hænger sammen.

Han peger også på, at musikprogrammet og andre konkurrerende festivaler og begivenheder har indflydelse, men at den udslagsgivende faktor er vejret.

Koncerterne er enormt vigtige

Grøn Koncert er den altoverskyggende indtægtskilde for Muskelsvindfonden, fortæller foreningens direktør, Henrik Ib Jørgensen:

- Cirka 80 procent af vores indtægter til foreningsarbejdet kommer fra Grøn Koncert. Vi er en relativt lille handicaporganisation, men jeg tror, at langt de fleste danskere har hørt om Muskelsvindfonden i kraft af Grøn Koncert og Cirkus Summarum, påpeger han.

Overskuddet går hovedsageligt til at skabe rammer for, at folk med muskelsvind i Danmark kan leve et godt liv. I år har Muskelsvindfonden et særligt fokus på hjælp og støtte til pårørende.

En mindre del af overskuddet bliver lagt til side til for at ruste sig til de dårlige somre, hvor besøgstallene er væsentligt dårligere end i år, fortæller Henrik Ib Jørgensen.

Grøn Koncert i tal

  • Otte koncerter er blevet afholdt i syv byer.

  • 735 frivillige har været med til at lange pulled pork-burgere over disken, bygget scener og meget andet.

  • 16 busser har kørt de frivillige rundt.

  • 320.000 plastikkrus er vasket i Tuborgs mobile vaskemaskine.

  • Det er 36 år siden, at den første Grøn-koncert blev afholdt.

Facebook
Twitter