Trods anholdelser i Nedim Yasar-drab vil politi ikke spekulere i motiv

Flugtbilen blev fundet under dagens ransagninger, men mordvåbnet mangler stadig.

Lidt over to uger efter drabet på den tidligere bandeleder Nedim Yasar, har man anholdt to personer og ransaget adskillige adresser i Storkøbenhavn.

Politiet kan dog endnu ikke sige noget om motivet til drabet.

- Vi har overhovedet ikke lagt os fast på noget motiv endnu. Vi efterforsker stadig mange forskellige mulige motiver, og det hænger også sammen med, at der er kommet mange forskellige informationer siden drabet, siger Torben Svarrer, som er politiinspektør i Københavns Politi.

Selvom politiinspektøren ikke kan afsløre, præcis hvilke detaljer der har ført til anholdelserne i dag, er det den massive efterforskning siden drabet, der nu har båret frugt.

- Vi har arbejdet mere eller mindre i døgndrift – sådan er det jo med drabssager. Det er klart, at undervejs så sker der en masse åbenbaringer, og det er sådan nogle ting, vi forfølger, siger han.

Ransagninger af privatadresser og bandetilholdssted

Politiet har i forbindelse med anholdelserne foretaget ransagning af flere adresser i Storkøbenhavn.

- Vi har ransaget en lang række steder – de fleste af stederne er almindelige private adresser, og så har vi ransaget en enkelt større adresse i Nordsjælland. Det er dét, vi kalder et bandetilholdssted, siger politiinspektøren.

Selvom politiet ikke ønsker at udtale sig om, hvilken bande tilholdsstedet tilhører, er der ifølge DRs oplysninger sket en ransagning af rockergrupperingen Satudarahs klubhus ved Ganløse i løbet af dagen.

Tidligere i dag ransagede politiet rockerborgen på Ringbakken ved Ganløse. (Foto: Steven Knapp/Byrd)

- I skal ikke nødvendigvis lægge noget i, at det er Satudarahs sted, for vi kan ikke gå ud og sige noget om motivet endnu. Vi har en forbindelse, der går op til det område med klubhuset, som vi i dag har valgt at ransage. Men hvad det nærmere går ud på, kan jeg ikke sige noget om endnu, siger Torben Svarrer.

Flugtbil fundet - mordvåbnet mangler

Tidligere i dag efterlyste politiet en blå VW Passat, som de mener, er brugt som flugtbil efter drabet. Bilen blev i dag fundet i forbindelse med ransagningerne og er nu i politiets varetægt.

- Vi ved med sikkerhed, at den er kørt ad Vibevej mod Borups Allé den pågældende aften - umiddelbart efter drabet. Vi vil rigtig gerne i kontakt med borgere, der har set den bil på drabsaftenen.

Torben Svarrer fortæller, at bilen har to specielle kendetegn. Det ene er, at bilen har en fejl på venstre forlygte, som gør, at den kun havde parkeringslyset tændt på mordaftenen. Desuden har bilen nogle sjældne alufælge monteret.

Den blå VW Passat, som politiet mener er blevet brugt som flugtbil efter drabet, blev fundet og beslaglagt under ransagningerne i dag. (Foto: Københavns Politi)

Politiet har stadig ikke fundet drabsvåbnet, og det var blandt andet dét, de ledte efter i ransagningerne i dag.

- Vi er ret overbeviste om, at der er tale om et håndvåben - en revolver af mindre kaliber, siger Torben Svarrer.

Politiet vil gerne kontaktes, hvis der er nogen, der ligger inde med viden om flugtbilen, drabet eller konkrete trusler mod Nedim Yasar.

- Der florerer rygter om, at der har været trusler mod den dræbte forud for drabet. Vi vil gerne i kontakt med nogen, der ligger inde med viden om det, siger politiinspektøren.

To Satudarah-medlemmer anholdt for drabet

Tidligere i dag blev to mænd på henholdsvis 24 og 25 år anholdt for drab og medvirken til drab i sagen.

Nedim Yasar blev dræbt i Københavns nordvestkvarter, da han blev skudt på klods hold i sin bil den 19. november 2018.

Drabet skete, da han var på vej væk fra en reception, hvor han havde fejret bogen 'Rødder - en gangsters udvej', som ville udkomme dagen efter. Bogen handler om Nedim Yasars vej ud af bandemiljøet.

Ifølge DR Nyheders oplysninger har de to anholdte relation til rockergrupperingen Satudarah.

Nedim Yasar var tidligere bandeleder for Los Guerreros, som er en støttegruppe til Bandidos.

Politiinspektør Torben Svarrer kan ikke svare på, om de forventer at foretage yderligere anholdelser i sagen.

- Vi efterforsker selvfølgelig videre i sagen, og så må vi se, siger han.

I morgen fredag den 7. december vil de to anholdte fremstilles i grundlovsforhør, hvor anklagemyndigheden vil komme med en begæring om dørlukning.