Trods antydninger fra pensioneret skibsinspektør: Fortsat ingen mistænkte

Pensioneret skibsinspektør har onsdag mere end antydet, hvem han mistænker for mordbrand på Scandinavian Star.

Den tidligere skibsinspektør Flemming Thue Jensen (i midten). Norsk politi har onsdag stillet ham spørgsmål om katastrofen på færgen Scandinavian Star. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

De norske efterforskere af dødsbranden på færgen Scandinavian Star er efter alt at dømme svære at overbevise.

Efter afhøringen af en pensioneret skibsinspektør, der hævder at kunne identificere de skyldige, fastslår politiadvokat Hanne Fauske fra Oslo Politi, at sagen fortsat er langt fra opklaret.

- Der er ingen, som konkret er mistænkt i vores efterforskning, siger hun onsdag eftermiddag foran Københavns Byret.

Sammen med en kollega fra Københavns Politi har hun netop gennemført en såkaldt indenretlig afhøring af den tidligere skibsinspektør Flemming Thue Jensen.

Tilbage i 1990 var han blandt de første til at undersøge den udbrændte færge og mener altså at have opklaret forbrydelsen. Endnu er Hanne Fauske dog ikke overbevist.

- Der er oplysninger, som vi vil undersøge og forsøge at verificere. Det er ikke sådan, at hvis en person siger noget, så drager vi konklusioner ud fra det. Det må sammenholdes med øvrige oplysninger, siger hun.

En dommer i Københavns Byret valgte ud på eftermiddagen onsdag at lukke dørene til retsmødet. Derfor er det ikke klart, nøjagtig hvad Flemming Thue Jensen fortalte.

Dog erklærer den tidligere skibsinspektør, at han fortsat ikke har nævnt specifikke navne.

- Jeg fastholder, at det er norsk politi, der skal sætte navne på. Men jeg har fortalt, hvad deres positioner på skibet var, siger han.

/ritzau/

Facebook
Twitter