Færre unge mellem 12 og 17 år spillede om penge i 2016 sammenlignet med 2007, og det overrasker forskerne, fordi liberaliseringen af spillemarkedet i 2012 har givet mange flere muligheder.
En analyse fra Socialforskningsinstituttet (SFI), viser, at 40 procent i aldersgruppen spillede om penge i 2016 mod 52 procent i 2007.
- Det er sådan set lidt overraskende, eftersom pengespil og muligheden for at spille pengespil er alle steder, siger seniorforsker Torben Fridberg, der er leder af undersøgelsen.
- Det er svært at sige, hvad der ligger til grund for udviklingen, men det ser ud til, at der er en ny tendens blandt børn og unge, hvor man ikke gider bruge penge på den slags.
Undersøgelsen viser også, at omkring 1,5 procent af de unge i 2016 har haft en risikabel eller problematisk spilleadfærd svarende til samme niveau som i 2007.
Ifølge undersøgelsen er de unge med risikabel adfærd typisk de ældre drenge i aldersgruppen, og de bruger primært penge på Oddset og online-betting, og spiller via mobiltelefonen.
/ritzau/