Trods forældreopråb: Kommune fastholder at fjerne pædagogmedhjælper renset for overgrebs-anklager

Efter sommerferien bliver pædagogmedhjælperen tilbudt et nyt job i Randers Kommune.

Det er i denne institution i Randers Kommune, at pædagogmedhjælperen arbejdede, da han blev anklaget for seksuelle overgreb på en fire-årig pige. Han blev senere renset totalt. (© Dr Østjylland)

Flere forældre i daginstitutionen Stjernehuset i Randers har ihærdigt opfordret til, at en pædagogmedhjælper renset for anklager om seksuelle overgreb vender tilbage i sit job.

Den pågældende medarbejder har i flere uger haft "fri med løn", mens sagen har verseret.

Men kommunens beslutning om at fjerne ham fra sin stilling i den integrerede institution står ikke til at ændre.

Den mandlige medarbejder, der i april blev sigtet for overgreb mod en fire-årig pige, men senere renset, bliver efter sommerferien tilbudt et nyt job i Randers Kommune.

Det fortæller direktør for Børn og Skole Michael Maaløe, efter at byrådet i Randers tirsdag aften ved et ekstraordinært møde blev enige om ikke at blande sig i sagen.

- Hensynet til børn og forældre vejer tungest, og så kommer hensynet til, at institutionen kommer godt videre. Men der er naturligvis også hensynet til vores medarbejder, som vi gerne vil behandle så ordentligt som muligt.

- Ud af det er vores vurdering, at han ikke kan komme tilbage til sit job, så vi finder en anden stilling til ham i Randers Kommune, siger Michael Maaløe.

Herunder kan du se et klip med Heidi Øgendahl, der har en fire-årig datter i Stjernehuset, og som har været glad for samarbejdet med den tidligere sigtede pædagogmedhjælper

Forældres bekymringer gav udslag

Han erkender, at det ikke er en retfærdig beslutning for den pågældende medarbejder.

- Han er træt af det og ked af det, og det kan jeg sagtens forstå. Det er uretfærdigt, at han ikke kan beholde den stilling, han gerne vil beholde. Det er der ingen tvivl om. Men når vi vejer alle hensyn op imod hinanden, så må og skal det være hensynet til børn og forældre, for hvem vi driver daginstitution, der vejer tungest, siger Michael Maaløe.

Kommunens beslutning er blandt andet forankret i de bekymringer, der er tikket ind fra flere forældre i daginstitutionen Stjernehuset. Der har altså ikke kun været opbakning til, at han skulle fortsætte i sin stilling.

- Det her skaber ufravigeligt bekymringer hos en række forældre. Det er ikke specielt retfærdigt. Men ikke desto mindre er det det, der sker. Og det har en lang række forældre fortalt om. Det er en bekymring, vi er nødt til at prøve at komme i møde. Derfor tænker vi, at det er bedst for alle parter, at den pågældende tilbydes en anden stilling, siger Michael Maaløe.

Hvis der allerede har været en kraftig reaktion fra forældre, så kan det godt være sagligt at omplacere medarbejderen, vurderer Christian Højer Schjøler, adjunkt og ekspert i arbejdsret ved Syddansk Universitet.

- Det er et naturligt krav, at der skal være tillid til daginstitutionen og medarbejderne fra forældrene. Hvis den ikke er der, må forvaltningen godt lægge vægt på det.

- Den manglende tillid kan i sidste ende gøre det nødvendigt at omplacere medarbejderen til en anden stilling, endda uden for børne- og ungeområdet, for eksempel andet ufagligt arbejde.

Bekymrede mænd

Christian Højer Schjøler kalder denne type sag "en ekstremt svær nød at knække".

- Det grundlæggende problem i de her sager er, at når den ansatte bliver renset, kan forældrene nemt opleve det som om, at institutionen holder med den ansatte og ikke tror på forældrene, når den ansatte vender tilbage. Det er en voldsomt svær situation at tackle for daginstitutionerne, siger Christian Højer Schjøler, der mener, at kommunen godt kunne have forsøgt at genindsætte den pågældende medarbejder i sin stilling:

- Det er en overvejelse værd, om forvaltningen og dermed også daginstitutionerne skal forsøge at genindsætte medarbejderen i sin oprindelige stilling og så afvente forældrereaktioner, og om det medfører udmeldelse af børn.

- Det er ikke uset, at der ved tilbagevenden er risiko for yderligere anmeldelser. Det har været tilfældet i en sag af lignende karakter. Beskyldningerne viste sig dog at være ubegrundede, siger Christian Højer Schjøler.

I den faglige organisation FOA mener sektorformand Mogens Bech Madsen, at sagen er dybt beklagelig.

- Det her sætter spørgsmålstegn ved mænds situation i danske dagtilbud. Hvis man anklages for noget alvorligt, som så viser sig at være grundløst, så har man mistet sit arbejde. Det tror jeg, at mange mænd i danske daginstitutioner vil være meget bekymrede for, siger han.