Trods klage: Bandeforbud står ved magt

Nu går LTF-advokat til Justitsministeriet for at få forbud standset.

Politiet har forbudt banden LTF over hele landet. Det betyder blandt andet et forbud mod at trøjer med LTF-logo på. Arkivfoto. (Foto: Scanpix danmark stf © Scanpix)

Forbuddet mod banden Loyal to Familia, LTF, bliver fastholdt, selvom myndighederne behandler en klage fra bandens advokat, Michael Juul Eriksen.

Det oplyser Rigsadvokaten.

- Jeg kan oplyse, at bandeforbuddet står ved magt, og at klagen fra Loyal to Familia ikke har opsættende virkning, udtaler pressetalsmand ved Rigsadvokaten Simon Gosvig.

- Vi vil nu behandle selve klagen. Det vil vi gøre inden for 30 dage, siger han.

For to dage siden besluttede Københavns Politi at indføre et administrativt straksforbud mod banden, så det blandt andet blev forbudt at gå med hættetrøjer påtrykt LTF's logo.

Det administrative forbud kom samtidig med, at der blev anlagt en retssag om opløsning af LTF ved de danske domstole, fordi LTF ifølge myndighederne er en forening, der virker ved vold.

Som advokat for LTF klagede Michael Juul Eriksen samme dag over indførelsen af det administrative straksforbud.

Han bad om, at klagen fik opsættende virkning - altså at forbuddet blev droppet, mens myndighederne behandlede klagen.

Advokat går nu videre med klage

Rigsadvokatens afgørelse kan påklages til Justitsministeriet, oplyser Rigsadvokaten, og til DR Nyheder oplyser Michael Juul Eriksen på sms, at han vil bringe klagen videre.

- Den nye klage ligger allerede klar og ryger afsted i morgen tidlig, skriver han.

Advokaten har tidligere givet udtryk for stor utilfredshed med det midlertidige straksforbud mod banden.

Han mener, at forbuddet strider mod grundlovens ånd, fordi forbuddet er administrativt og bliver indført, inden en domstol har set på sagen.

- Da grundloven blev lavet, var retssystemet ikke som i dag med lange ventetider. Det betyder, at den udøvende magt reelt kan nedlægge et forbud mod foreninger, og så tager det år, før man får en domstolsprøvelse på, om dette var berettiget, har han udtalt.

Samtidig mener han, at det vil koste mange penge og tage for meget tid fra politi og domstole at have et straksforbud, indtil retssagen mod LTF er endelig afsluttet ved domstolene.

- Et forbud vil komme til at tage adskillige år og være ekstremt ressourcekrævende. Udbyttet vil maksimalt være, at man kommer til at forbyde visse tøjmærker. Det vil ikke ændre på, at disse mennesker eksisterer, har han udtalt.

Allerede i går blev fem personer sigtet for overtrædelse af bandeforbuddet i Fredericia.

Facebook
Twitter