Trøjborgs søn: Der kommer ny borgmester, men vi får aldrig en ny far

Jan Trøjborgs ældste søn Thomas holder tale for sin far. Det samme gør hans søster og hans kæreste.

(© DR)

Jan Trøjborgs ældste søn Thomas er i dyb sorg. Alligevel har han modet til at stille sig op i kirken og tale ved sin fars kiste.

- Det er for tidligt, at du dør, far. Du var verdens bedste far. Du havde en jo politisk karriere, men du betød alt for os. Den ene borgmester afløser den anden, og der kommer nye politikere. Men der kommer ingen ny kærlig far, siger sønnen.

Uden for kirken fik sønnens tale for alvor tårerne frem blandt de flere hundrede fremmødte.

Søsteren: Du var så stolt over dine børn

Også Jan Trøjborgs søster siger ord inde i kirken:

- Vi vidste altid, at Jan var der for os, og han skabte tillid i alle livets forhold - ikke kun politik, siger hun inde i Klosterkirken.

- Den altid givende far, søn og bror. Sådan husker jeg Jan, siger søsteren og fortsætter:

- Jeg husker de vilde lege som børn, og hvordan han på en ferietur var stolt over, at hans børn turde tage chancer. Farvel min kære Jan, siger søsteren og citerer Benny Andersen:

- Det skal kunne ses, at vi har været her.

Kæresten: Vi smeltede sammen

Efter Jan Trøjborgs søster, gik Trøjborgs ulykkelige kæreste gennem halvandet år, Lone Blume, frem og talte til sin elskede

- Vi var som nyforelskede teenagere. Vi smeltede sammen. Vi havde nok begge troet, at vi skulle i kirken, men ikke sådan her. Jeg er stolt af alle de flotte ord, som du fik af toppen af Danmark. Du ville slutte på toppen, og det gjorde du også - selv da du døde på den cykeltur, siger kæresten, der kæmper med tårerne.

- Vi ses min elskede, slutter hun sin tale af med.

Inden kisten bæres ud, synger de mange mennesker "I did it my way".

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk