Troskab i parforholdet er vigtigst

To ud af tre danskere mener, at troskab over for hinanden er særdeles vigtigt for parforholdet, næst vigtigst er følelserne. Alligevel er hver tredje mand og hver femte kvinde deres partner utro.

To ud af tre danskere mener, at troskab over for hinanden ersærdeles vigtigt for parforholdet. Det viser en undersøgelse, somSonar har lavet for Jyllands-Posten.

Næst efter troskab er det følelserne, der er vigtige. Det vilsige, om man elsker hinanden og arbejder for at holde følelserneved lige.

Alligevel viser undersøgelsen, at hver tredje mand og hver femtekvinde har været sin partner utro.

Speciallæge i psykiatri og sexolog, Birgit Dagmar Johansen, eroverrasket over at så få siger, at de har haft et seksuelt forholdtil andre. Hun mener, at der må være nogen, der bare ikke vilindrømme det.

- Min fornemmelse er, at de unge er mere tro end de ældre.Befolkningen er delt i dem, der aldrig gør det, og dem, derkonstant er utro.

En af landets førende parterapeuter, Finn Korsaa, mener, at detbåde er mænd og kvinders manglende opmærksomhed overfor hinanden,der er skyld i de mange sidespring.

- Alting går op i børn. Jeg sidder med mennesker i deres bedstealder, der ikke har været sammen seksuelt i tre- fire år. Det erikke noget under, at man falder for noget andet ved firmaskovturen,siger Finn Korsaa til Jyllands-Posten.

Facebook
Twitter