Trossamfund angriber Muhammed-satire i Weekendavisen

Islamisk Trossamfund retter nu også stærk kritik mod Weekendavisen, der på sin bagside har bragt satiriske billeder af den muslimske profet Muhammed.

Pressetalsmand for Islamisk Trossamfund Kasem Said Ahmad mener, at Weekendavisens tegninger er værre end Jyllands-Postens. (© DR)

Det er ikke kun Morgenavisen Jyllands-Postens Muhammedtegninger, som Islamisk Trossamfund raser over. Ti satiriske billeder bragt i Weekendavisen i november sidste år er endnu værre, mener talsmand Kasem Ahmad fra Islamisk Trossamfund.

- Weekendavisen har vist billeder, der er værre end Jyllands-Posten. Det er en kampagne for at forhåne muslimer i Danmark, siger han.

Billederne blev bragt på en satirisk bagside i Weekendavisen og forestiller blandt andet en stol med billedteksten "Dette er profeten", et abstrakt billede med teksten "Brølende profet ved skovsø" og et billede af Mona Lisa med skæg.

Mona Lise med skæg

Dog er det især en tegning af en fuldskægget dame med billedteksten: "Kan I måske påvise, at profeten ikke var en kvinde?", som Kasem Ahmad finder blasfemisk.

- Det er langt ude, at vi skal vise, at Muhammed ikke er en kvinde, siger Kasem Ahmad, der desuden mener, at tegningen på grund af det lange hår ligner Jesus.

Under en rundrejse i Mellemøsten har Islamisk Trossamfund fremvist begge avisers billeder til myndigheder og journalister.

- Vi forventer, statsminister Anders Fogh Rasmussen tager afstand fra tegningerne, siger Kasem Ahmad.

Ved ikke om de abstrakte billeder er krænkende

Selvom billederne blev bragt på en satirisk bagside i Weekendavisen, mener Islamisk Trossamfund alligevel, at der er en grund til at tage dem alvorligt.

- Der er en tendens til, at man gør det endnu en gang og endnu en gang, og at det dermed bliver mere legalt, siger Kasem Ahmad.

Han erkender, at han ikke ved, om også de abstrakte billeder i Weekendavisen er krænkende, men betragter det som en "uforståelig handling".

- De viser, at man gør noget bare for at provokere. Der skal være respekt for religioner og religiøse mennesker, siger han.