Trusler på gaden: I er vantro hunde, der skal halshugges

Der har været flere eksempler på, at tilhængere af Islamisk Stat og Assad-sympatisører kommer op at toppes på dansk jord.

Videoen er optaget på en mobiltelefon lørdag den 8. august i år. En gruppe danske kurdere demonstrerer på Christianborg Slotsplads mod terrorgruppen Islamisk Stat.

Fra en sort bil lyder der tilråb mod demonstranterne – angiveligt til støtte for Islamisk Stat.

Det får et par af demonstranterne til at løbe ud på vejbanen og gå til angreb på den tilråbende mand og forsøge at trække ham ud af bilen. Han slipper dog væk.

Men eksemplet er blot ét på, at konflikten mellem de stridende parter i Mellemøsten også er kommet til Danmark.

Der findes en del eksempler på sammenstød mellem forskellige grupperinger.

Mohammad Mahfoud er formand for Dansk-Syrisk Forening. Han – og foreningen – står på Syriens præsident Bashar al-Assads side i konflikten. Dermed er han imod Islamisk Stat.

Omringet på restaurant

For et år siden var han ude og spise med tre venner, da en gruppe på en otte-ti mænd får øje på ham. Først stimler de sammen foran restaurantens vindue, men forsvinder så igen.

Da Mohammad Mahfouds venner går ud for at ryge, bliver han tilbage. Men pludselig er han omringet.

Hans ven – der vil være anonym, fordi han frygter følgerne, hvis han står frem – fortæller:

- Vi går ind for at hjælpe Muhammad, for det ser ret farligt ud. Så kigger de pludselig på os på en truende måde. De siger, at vi er nogle vantro hunde, og at vi skal halshugges nu og her.

Muhammad Mahfoud tilføjer:

- Jeg forsøger at komme i dialog med ham, men pludselig bliver han meget aggressiv, og han kalder mig vantro, og siger, at han skal halshugge mig.

Trækker IS-flag op af bagagerummet

Hans ven fortsætter historien:

- Så går de ud til deres bil, åbner bagagerummet og trækker et IS-flag op, mens de laver halshug tegn til os.

- Jeg blev dybt rystet over situationen. Jeg vidste slet ikke, at sådan noget kunne finde sted ved højlys dag på Nørrebrogade (i København, red.).

To mænd er senere blevet tiltalt for at have fremsat trusler. Den ene befinder sig nu i Syrien, den anden ønsker ikke at lade sig interviewe om sagen.

Se flere eksempler i indslaget om sammenstødene på dansk jord øverst i artiklen.

Facebook
Twitter