Trusler tvinger præst ud af bolig

Chikane og trusler tvinger sognepræst Asser Skude til at forlade sit sogn i Københavns Nordvest-kvarter. Præsten er nabo til Hells Angels rockerborg og føler sig nødsaget til at flytte ud af sit hus og helt ud af kvarteret.

Sognepræst Asser Skude må for tredje gang køre sin ødelagte bil på værksted efter endnu et hærværk. (© DR)

Chikane og trusler tvinger sognepræst Asser Skude til at forlade sit sogn i Københavns Nordvest-kvarter. Asser Skude er nabo til Hells Angels rockerborg og føler sig nu nødsaget til at flytte ud af sit hus og helt ud af kvarteret.

- Det er ikke særlig morsomt at høre bilalarmen og endnu engang vide, at nu er der sket noget igen. Mine ruder er blevet smadret, jeg har haft en bombe i haven, og nu er min bil blevet smadret for tredje gang, fortæller Asser Skude til DR Nyheder.

Sygemeldt og gået under jorden

I bydele landet over føler borgere sig taget som gidsler i bandekrige og magtkampe mellem kriminelle grupperinger. De kriminelle bander har gennem de senere år rykket ved sikkerheden i Danmark.

Asser Skude er ikke et enestående eksempel. Ulrich Vogel, præst i Tingbjerg nord for København, måtte efter gentagne indbrud og hærværk, forlade sit embede og gå under jorden. Ulrich Vogel har været sygemeldt siden.

89 trusler

Kommunikationsrådgiver Kresten Schultz Jørgensen modtog 89 trusler, da han på sin blog skrev, at han ikke ville være medlem af det samme fitnesscenter som rockeren Brian Sandberg.

Og finansmanden Klaus Riskær måtte undskylde til Brian Sandberg. Han blev sat på plads af HA rockeren efter at have kaldt Stein Bagger for 'et patetisk vrag'.

- Jeg har lært at man ikke skal gå og skælde så meget ud på folk. Hvis man gør det, så får man et par på hatten, sagde Klaus Riskjær til Anders Lund Madsen i 'Det Nye Talkshow' den 30. oktober 2009.

Bilen ødelagt

Sognepræst Asser Skude har oplevet skyderier i sit område, en bombe i haven, og nu må han så for tredje gang køre sin ødelagte bil på værksted. Derfor smider han håndklædet i ringen.

- Det har endnu engang vist sig, at det er belastende at være borger her i området. Jeg gider ikke holde min kæft med det her, for jeg synes det er pisse-irriterende at få smadret sine ting. I stedet kunne jeg have besøgt gamle damer og snakket med dem, eller begravet nogen eller viet nogen, siger sognepræst Asser Skude.

Asser Skude tager nu konsekvensen og flytter fra både hjem og arbejde. Præsten har fået nok af at bo i et område, hvor borgere enten bliver chikaneret eller ikke længere tør sige, hvis de overværer kriminalitet i området.

- Folk her de tager ikke bare knoglen og ringer til politiet, hvis de ser noget. Det kan man jo ikke leve med. Det er ikke optimalt, siger Asser Skude til DR Nyheder.