Tulle Krøyer kalder DR-dokumentar for karaktermord

Tulle Krøyer stod i aften frem og kritiserede DR1-dokumentaren "Løgn eller chikane i Mariager", som hun mener har udsat hende for karaktermord.

- Jeg mener, der er begået karaktermord.

Sådan lyder kritikken fra Tulle Krøyer, som oplevede at få offentliggjort store dele af sit privatliv og få stillet spørgsmålstegn ved sin troværdighed i DR1 dokumentaren "Løgn eller chikane i Mariager”.

Hvad jeg har sagt for 15 år siden, mener jeg ikke er relevant i politiets efterforskning i forhold til den faktuelle forbrydelse

Tulle Krøyer

Dokumentaren, som blev vist mandag aften, tager den halvandet år gamle chikane-sag fra Mariager op på ny og sår tvivl om, hvorvidt Tulle Krøyer og hendes kone overhovedet har været udsat for chikane.

Derudover undersøger dokumentaren også dele af Tulle Krøyers privatliv og udtalelser under selve sagen i 2014 og stiller spørgsmål ved hendes troværdighed. Ligesom den stiller spørgsmål ved, om den udpegede Carsten Anhøj er den rigtige gerningsmand.

Mariager-sagens vigtige datoer
  • 13.-16. oktober: Familien får ifølge Tulle Krøyer smidt affald og poser med hundelort ind i deres have
  • 16.-19. oktober: Sagen begynder for alvor at rulle i medierne
  • 25. oktober: Tulle Krøyer ser en mand, der truer hende i deres have
  • 29. oktober: Tulle Krøyer finder et kors på bagsiden af sit barns navneskilt i børnehaven
  • 31. oktober: Tulle Krøyer identificerer den bil, hun har genkendt manden fra haven køre i. Ejeren, Carsten Anhøj, anholdes og bliver fotograferet. Tulle Krøyer udpeger med 100 procents sikkerhed Carsten Anhøj i en foto-identifikation
  • 2. november: Fakkeloptog for borgere i Mariager
  • 15. november: Demonstration for folk fra hele landet i Mariager
  • Marts 2015: Tulle Krøyer og familien flytter fra Mariager
  • I dag: Carsten Anhøj er fortsat sigtet i chikanesagen

Men hvorfor der skal graves i hendes fortid, stiller Tulle Krøyer sig helt uforstående over for.

- Hvad jeg har sagt for 15 år siden, mener jeg ikke er relevant i politiets efterforskning i forhold til den faktuelle forbrydelse, siger hun i et interview i Aftenshowet.

- Jeg har stadig været udsat for en forbrydelse, og hvis ikke man kan anmelde en forbrydelse uden at få endevendt sit privatliv på den måde, som DR har gjort....Man kan sige, er det relevant for politiet, så kunne man forestille sig, at de efterforskede det, siger hun.

Har svaret sandfærdigt

Et af de punkter i Mariager-sagen, dokumentaren sætter fokus på, er om hvorvidt Tulle Krøyer kendte den lokale Carsten Anhøj, før hun identificerede ham i politiets fotoalbum. Hvis der er beviser herfor, har fotoidentifikationen juridisk set ingen værdi. Her til aften fastholder hun dog, at hun ikke har løjet over for politiet.

-De spørgsmål, politiet stiller mig, dem svarer jeg sandfærdigt på, siger hun.

- Hvordan politiet tilrettelægger deres arbejde, og hvilke spørgsmål de kommer med, det har jeg ikke indflydelse på, siger Tulle Krøyer.

Ifølge Tulle Krøyer er hun ikke blevet informeret godt nok om, hvad dokumentaren egentlig skulle handle om.

Hun kritiserer, at hun ikke er blevet forelagt grundlaget for dokumentaren og fortæller, at hun faktisk var "færdig med pressen", da journalisten bag dokumentaren henvendte sig. Ifølge Tulle Krøyer har hun ikke på noget tidspunkt fået at vide, at der også vil blive kigget på hendes fortid.

DR's dokumentarchef Steen Jensen medgiver, at det ikke er kutyme at grave i folks privatliv.

- Vi vælger at gøre det, fordi sagen står og falder med hendes troværdighed, og derfor er det relevant at undersøge hendes troværdighed i et større perspektiv, siger han.

Men at Tulle Krøyer ikke ved, hvad hun er gået ind til, mener dokumentarchefen ikke er korrekt.

- Tulle Krøyer fik at vide, at det ville være et kritisk interview, og at vi var i kontakt med den sigtede, Carsten Anhøj, og at han var kritisk over for hendes udsagn og troværdighed, siger Steen Jensen.

Han understreger, at de specifikke spørgsmål ikke blev givet på forhånd, netop fordi der var tale om et kritisk interview.

Tulle Krøyer gæstede i aften Aftenshowet sammen med DR's dokumentarchef Steen Jensen.