Tumult foran retten: Bandidos-medlem anholdt

Fredag kom det til uroligheder foran retten i Glostrup, da 19 rocker- og bandemedlemmer blev fremstillet i grundlovsforhør

Det er primært Bandidosmedlemmer, der er mødt op ved retten. Biler, der kører til retten, bliver undersøgt af politiet og bande- og rockermedlemmer, der møder op ved retten, bliver ikke lukket ind, men instrueret i at stå bag en afspærring. (© DR)

Fredag formiddag var der tumult ved retten i Glostrup. En Bandidos-rocker er anholdt efter vold mod en eller flere tjenestemænd.

Da Bandidos-medlemmet blev anholdt, råbte han højt mod en politibetjent, og han blev agressiv og fem-seks politibetjente lagde ham ned og kørte ham efterfølgende væk i en bil.

Politiet er massivt til stede til retten og har blandt andet hunde med sig. Politiet visiterer en række af de fremmødte bandemedlemmer.

Primært Bandidos mødt op

Det er primært Bandidosmedlemmer, der er mødt op ved retten. Biler, der kører til retten, bliver undersøgt af politiet og bande- og rockermedlemmer, der møder op ved retten, bliver ikke lukket ind, men instrueret i at stå bag en afspærring.

- Der er ren rutine, fordi vi har med de her bandemedlemmer at gøre, siger politiet til DR.

Halvdelen af de anholdte fremstilles

Politiet stopper også biler på vej ind mod retsbygningen for at undgå, at folk uden et ærinde kommer ind.

DR Nyheder følger udviklingen og er tilstede ved retten i Glostrup.

Selve sagen handler om, at flere end halvdelen af de 39 personer politiet anholdt i torsdagens bandeaktion fremstilles i grundlovsforhør fredag med krav om varetægtsfængsling. Heriblandt er både medlemmer af rockergruppen Bandidos, banden Loyal to Familia, banden Værebros Hårde Kerne og banden Brothas.

I retten i Glostrup skal 19 af mændene for en dommer. En af dem er kun 15 år.

De sigtede kommer fra både Bandidos, LTF og VHK, og fordi LTF og VHK lige nu ligger i åben konflikt og er mistænkt for at stå bag en række af de seneste skudepisoder, møder politiet talstærkt op ved retten. Under flere af de tidligere grundlovsforhør er bandemedlemmer nemlig mødt op for at støtte deres anholdte kammerater.

- Vi kan ikke udelukke, at der sker noget, så vi har den bemanding, vi skal bruge foran retten, siger efterforskningsleder ved Vestegnens Politi, Carsten Jansson til DR Nyheder.

Otte af de anholdte sigtes for drabsforsøg i forbindelse med to skudepisoder i starten af marts i henholdsvis Herlev og Skovlunde.

- Vi er gået målrettet efter otte personer, som vi sigter for drabsforsøg ved skudepisoder i Skovlunde den 3. marts og i Herlev dagen efter, siger Carsten Jansson.

Fra to forskellige bander

Skyderiet i Skovlunde skete omkring klokken 04.00 natten til den 3. marts. Ingen personer blev ramt. Men skuddene ramte blandt andet ind i en tilfældig families lejlighed.

Dagen efter, den 4. marts omkring klokken 21.00, blev der affyret skud i boligområdet Dildhaven i Herlev omkring uden nogen blev ramt.

Ifølge DR Nyheders oplysninger tilhører de otte anholdte både banden Loyal to Familia og banden Værebros Hårde Kerne. Bandemedlemmerne fra LTF sigtes for drabsforsøg i Herlev, mens bandemedlemmerne fra VHK sigtes for drabsforsøget i Herlev.

Bandidos fremstilles også

I Retten i Glostrup bliver ni medlemmer af rockergruppen Bandidos også fremstilles for våbenbesiddelse. Polititet fandt i forbindelse med ransagninger i Bandidos' klubhuse i Hvidovre og Ballerup flere våben - heriblandt fem skydevåben.

Grundlovsforhørene foregår flere steder, fordi personerne blev anholdt flere steder på Sjælland.